IRU sărbătorește formarea profesională de Ziua Internațională a Educației

Formarea profesională este o parte esențială a imaginii de ansamblu a educației în transportul rutier, la fel ca în majoritatea celorlalte sectoare.
Creșterea economică durabilă și crearea de locuri de muncă necesită un sector de transport rutier înfloritor, susținut de o forță de muncă pregătită și motivată. Cele mai înalte standarde de formare sunt esențiale pentru ca lanțurile de aprovizionare și rețelele de transport să funcționeze în siguranță și eficient.

Șoferii sunt rugați să țină pasul cu un mediu în continuă evoluție. Indiferent dacă este vorba despre noi standarde, legi și reglementări sau tehnologii, șoferii trebuie să se adapteze continuu la o astfel de schimbare.

De exemplu, șoferii profesioniști au acum un rol esențial de jucat în a ajuta industria să își atingă obiectivul de  emisii nete de CO 2 zero până în 2050 . Prin conducerea ecologică, șoferii profesioniști își pot crește eficiența consumului de combustibil cu până la 15% .

IRU antrenează mii de șoferi și operatori de transport în fiecare an pentru a asigura o mai bună siguranță, eficiență și durabilitate.

Printr-o rețea de peste 40 de institute de formare asociate din peste 35 de țări, Academia IRU , componenta de formare a IRU, echipează angajații cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a-și face bine treaba, a se adapta la schimbare și a îmbunătăți performanța industriei.

Standardele și certificarea recunoscute internațional ale Academiei fac transportul rutier mai profesional și ajută la crearea unei forțe de muncă de încredere. Progresele în tehnologie și învățarea online au permis Academiei să-și extindă aria de acoperire, în special în țările în curs de dezvoltare.

Mobilitatea este un motor important pentru mai multe ODD-uri ale ONU, cu un impact fundamental asupra dezvoltării economice durabile.

Academia IRU conștientizează, de asemenea, beneficiile oferite de locurile de muncă în transportul rutier, întrucât sectorul se confruntă cu o penurie cronică de șoferi profesioniști . Potrivit operatorilor de transport rutier, criza actuală a deficitului de șoferi este cauzată de lipsa șoferilor calificați în majoritatea regiunilor .

Pentru a încuraja mai mulți oameni să se alăture profesiei, inclusiv femei și tineri, industria lucrează cu guvernele pentru a elimina barierele de intrare pentru tineri, pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și pentru a subvenționa costurile de licență și formare.

Admin

Admin