IMPLEMENTAREA SCRISORII ELECTRONICE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL e-CMR

Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) în perioada 24-28 ianuarie curent, a participat la lucrările grupului de lucru al Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), dedicate operaționalizării scrisorii de trăsură electronice pentru transportul internațional de mărfuri pe șosele (e-CMR), care a avut loc în or.Geneva (Elveția).

Dl Iulian POSTICĂ, administratorul AITA, a fost inclus în grupul de lucru privitor la implementarea scrisorii de trăsură a transportului internațional în formă electronică.

Agenda vizitei a cuprins întrevederi cu mai mulți oficiali ai UNECE și ai Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere, la care au fost puse în discuție necesitățile țării noastre pe dimensiunea transporturilor și oportunitățile de cooperare în cadrul UNECE.

În cadrul grupului de lucru menționat, s-a convenit asupra lansării mai multor demersuri și acțiuni menite să asigure o mai mare implicare în activitatea UNECE, pentru a facilita atragerea expertizei internaționale în dezvoltarea sectorului transporturilor din țară.

Deplasarea a fost organizată cu sprijinul USAID, în cadrul Proiectului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).

sursa: Implementing e-CMR in Moldova: laying the foundation

 

Admin

Admin