Noul secretar executiv al UNECE și secretarul general al IRU au avut prima întâlnire

La data de 03.10.2023, Secretarul general al IRU și noul secretar executiv al UNECE au avut prima lor întâlnire, consolidând parteneriatul de lungă durată al celor două organizații, cu privire la viitorul transportului rutier.

Umberto de Pretto și noul secretar executiv al Comisiei Economice pentru Europa a Națiunilor Unite (UNECE) – Tatiana Molcean, au discutat despre sistemul TIR, drumul către zero emisii nete și Ziua Mondială a Transportului Durabil al ONU în timpul primei lor întâlniri.

Cele două organizații lucrează împreună de 75 de ani pentru a îmbunătăți comerțul și transportul rutier, în special cu sistemul TIR, cel mai vechi parteneriat public-privat al ONU. IRU a fost partenerul desemnat de Națiunile Unite pentru implementarea Convenției TIR de la adoptarea acesteia.

Umberto de Pretto și Tatiana Molcean au discutat despre necesitatea de a accelera sistemele de digitalizare TIR și CMR, pentru a maximiza contribuția acestora la un transport rutier sigur, eficient și ecologic.

Dincolo de sistemul TIR, cele două organizații au lucrat îndeaproape ca parteneri în multe probleme în ultimii 75 de ani, conducând standardele globale de transport rutier .

Umberto de Pretto a împărtășit foaia de parcurs a industriei transportului rutier pentru a atinge neutralitatea carbonului până în 2050, așa cum se subliniază în  Green Compact al IRU . Bazat pe o abordare temeinică, Green Compact permite tuturor regiunilor să decarbonizeze transportul rutier cât mai rapid și eficient posibil.

Admin

Admin