POLONIA – problema privind semnătura electronică

În Polonia, din 5 companii certificate, două oferă servicii de obținere a semnăturii electronice de la distanță.

Acestea sunt:

Podpisano.pl

Eurocert.pl

EUROCERT oferă cele mai ieftine servicii, dar pentru detalii vă rugăm să-i contactați direct:

1.   joanna.szwagulinska@eurocert.pl  

2.   marta.smoderek@eurocert.pl 

Limba de comunicare este engleză și au prezentări/instrucțiuni speciale pentru clienți cum să obțină o astfel de semnătură electronică. O necesitate este doar un pașaport străin.

Ne-au informat că trebuie să cumpărați un serviciu de semnătură electronică, să vă creați un cont pe site-ul lor web și apoi, odată ce aveți semnătura electronică, o puteți utiliza în declarația de postare electronică pe site-ul biznes.gov.pl

Vă rugăm să rețineți că un lucru este declarația e-posting online, așa cum am descris-o în articolul precedent de pe site-ul AITA, dar al doilea lucru este documentul pe suport de hârtie necesar a fi în vehicul  în timpul deplasării.

Șoferul trebuie să aibă o confirmare de delegare în vehicul în timpul transportului, semnată de administrator și șofer – trebuie completată doar PRIN IMPRIMARE, nu scris de mână  (Dziennik Ustaw 2023 r. poz. 1638 (PDF ca atașament la Regulamentul Ministrului Infrastructurii din 7 august 2023)

Dacă aveți nevoie de alte explicații, vă rugăm să ne anunțați. Suntem dispuși să ajutăm.

Primul pas pentru orice transportator este să cumpere semnătura electronică (în jur de 100 EURO sau mai puțin / valabila pentru 2 ani) și apoi să o folosească online în declarația de detașare și, de asemenea, să echipeze șoferul cu versiunea tipărită a formularului de detașare (care nu este același cu cel electronic).

Admin

Admin