La punctele de frontieră a Ucrainei vor fi implementate cozi electronice pentru camioane

La indicația Prim-ministrului Ucrainei Denys Shmyhal, care a cerut Ministerului Infrastructurii din Ucraina să grăbească lansarea serviciului de „coadă electronică”, ministerul a lansat un proiect de coadă electronică (E-queue) pentru camioane. Din octombrie, la prima etapă, sistemul va fi testat la unul dintre punctele de control, potrivit unui anunţ postat de ministrul adjunct al Infrastructurii, Mustafa Nayem.

Potrivit oficialului, un portal de internet va funcționa în modul de testare cu posibilitatea de a se alătura unei cozi din orice punct de ieșire. O aplicație mobilă va fi prezentată până la sfârșitul anului. „Sistemul va asigura integrarea cu bazele de date vamale pentru prioritizarea preliminară a mărfurilor. Sistemul va putea gestiona în mod independent fluxul în funcție de grupul de mărfuri, conform datelor din declarația preliminară vamală. Utilizarea E-queue va fi complet gratuită pentru transportatori şi va funcţiona fără nici o intervenție umană în sistem”, punctează Mustafa Nayem. „Iarna este înainte. Așteptarea la coadă de-a lungul autostrăzilor în frig, în primul rând, este inconfortabilă și, în al doilea rând, duce la costuri suplimentare pentru șoferi. Coada electronică va oferi utilizatorilor un serviciu convenabil, care va economisi timp și va ordona trecerea prin graniță în orice locație convenabilă.”

Proiectul de coadă electronică este implementat în cooperare cu Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei, Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei și Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina și a fost deja prezentat transportatorilor. În prezent, se colectează comentarii și propuneri de la asociațiile profesionale.

Admin

Admin