AITA și Programul de Dezvoltare a Dreptului Comercial (CLDP) au stabilit noi direcții de cooperare

Directoratul AITA a avut o întrevedere de lucru cu echipa Programului de Dezvoltare a Dreptului Comercial (CLDP) din cadrul Departamentului de Comerț al SUA (dna Shaya Tavaf, Attorney Advisor și dl Dane Steeves, International Program Specialist).

Subiectele discutate în ședință s-au axat pe domeniul facilitării comerțului prin digitalizarea activității transportatorilor autohtoni internaționali și reducerii formalităților aferente.

În cadrul ședinței, Părțile au făcut un schimb de opinii asupra utilității și importanței digitalizării documentelor (eTIR, e-Autorizații, e-CMR) și procedurilor necesare  la exercitarea transporturilor internaționale și au agreat și stabilit noi domenii de colaborare.

Totodată, la ședință au fost planificate întruniri internaționale în primăvara anului 2023, care for fi organizate cu asistența CLPD.

Directoratul AITA a mulțumit echipa CLDP pentru organizarea evenimentelor internaționale în Moldova, în urma cărora noi vom avea posibilitate de a prelua cele mai bune practici implementate deja de țările europene.

Admin

Admin