În atenția operatorilor transport rutieri de marfă.

Administrația Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova, vă aduce la cunoștință că au fost diminuate taxele pentru autorizația specială de transport eliberată de către Agenția ANTA. Legea nr. 163 din 20.07.2020 pentru modificarea Codului fiscal nr.1163/1997 a fost publicată în Monitorul Oficial Nr.199-204 din 07 august 2020, care prevede modificarea art.350 Obiectul impunerii și anexei nr. 3 „Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate și neînmatriculate în Republica Moldova a căror masă totală, sarcină masică pe axă sau ale căror dimensiuni depășesc limitele admise” la titlul IX „Taxele rutiere”. Aceste modificări prevăd micșorarea taxelor pentru folosirea drumurilor de către autovehicule.

Micșorarea taxelor a fost posibilă datorită conlucrării eficiente a Asociației AITA cu Deputații din Parlamentul Republicii Moldova, cu Guvernul Republicii Moldova, cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și cu Uniunea Transportatorilor și Drumarilor din Moldova și în parteneriat cu Programul USAID Reforme Structurale în Moldova. Astfel, în urma efectuării acestor modificări, competitivitatea transportatorilor rutieri naționali vă fi majorată, iar taxele au fost readuse la nivelul țărilor vecine.

Pentru a consulta Legea nr.163 din 20.07.2020 pentru modificarea Art. 350 și anexei nr.3 din Codul fiscal nr.1163/1997 puteți accesa link-ul.

 

Admin

Admin