TRANSPORTURILE DE MĂRFURI ÎN MOLDOVA AU SCĂZUT CU 14,2% , IAR CELE DE PASAGERI – APROAPE ÎN JUMĂTATE

Chişinău, 17 august ( INFOTAG ). Transportatorii moldoveni au transportat în prima jumătate a anului aproximativ 7,1 milioane de tone de marfă, adică cu 14,2% mai puţin decât un an mai devreme.
Potrivit agenţiei INFOTAG, care citează Biroul Naţional de Statistică, principalul transportator rămâne transportul rutier, care a reprezentat 77,4% din totalul transportului de marfă – 5,5 milioane tone (-6,7%). Acesta este urmat de transportul feroviar – 1,5 milioane de tone, în timp ce volumul traficului pe căile ferate a scăzut cu până la 35% în decursul anului.
Creşterea traficului a fost înregistrată doar în transportul pe apă – cu aproape 47%, cu toate acestea, volumele sunt încă nesemnificative – doar mai puţin de 85 de mii de tone.
În domeniul transportului de călători, situaţia este şi mai gravă. Timp de şase luni, 26,3 milioane de pasageri au fost transportaţi de toate tipurile de transport (-48,9%). Întâietatea este deţinută de autovehicule – 25,6 milioane de persoane (-48,7%). Şi creşterea s-a remarcat doar în transportul pe apă – cu 31,5%, la 76,8 mii.

Admin

Admin