Ucraina implementează sistemul electronic ”eCherha” în 16 puncte internaționale de trecere a frontierei

Ministerul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii al Ucrainei a informat despre  implementarea sistemului electronic „eCherha” în cadrul punctelor de trecere a frontierei pe direcția de Vest.

În scopul facilitării domeniului transportului rutier cu beneficiu direct adus operatorilor de transport prin optimizarea timpului și proceselor în activitatea profesională, sistemul electronic „eCherha” a fost pus în aplicare pentru unitățile de transport marfare, în cadrul a 16 puncte de trecere a frontierei, lista cărora poate fi vizualizată la următorul link: https://echerha.gov.ua/en/news/337.
Utilizatorii sistemului respectiv pot efectua înregistrarea din timp pentru a cunoaște ora prestabilită când trebuie să se prezinte la punctul de trecere a frontierei, iar prin aplicație vor primi notificări despre statutul lor actual în cadrul rândului electronic. Informația privind instrucțiunile de înregistrare în sistem este oferită la următoarea pagină electronică: https://echerha.gov.ua/en/about.

Menționăm că sistemul „eCherha”  este funcțional pentru transportul marfar începând cu 08 mai 2023. Transportatorii care efectuează operațiuni de transport rutier cu autobuzul/autocarul vor putea utiliza sistemul respectiv din luna iulie a anului curent, iar persoanele fizice proprietari ai autoturismelor – din luna august.

Admin

Admin