IRU adoptă o nouă Cartă de anticriză, reglementări de imigrare și poziții privind vehicule autonome

Membrii IRU au adoptat noi poziții politice cu privire la imigrație și penuria de șoferi, vehicule autonome și o nouă carte de răspuns la criză.

Asociațiile membre ale IRU, organizația mondială a transporturilor, au adoptat noi poziții politice cu privire la deficitul de șoferi și imigrația legală, vehiculele autonome și răspunsul la criză în transportul rutier.

Rezoluțiile referitoare la provocările cheie cu care se confruntă industria transportului rutier comercial, au fost adoptate de membrii IRU în cadrul reuniunii sale generale de la Geneva. Asociația AITA în cadrul ședinței menționate a fost prezentată de dl Valeriu TULBU – Președinte Asociației AITA și dl Iulian POSTICĂ – Administrator Asociația AITA.

Președintele IRU, Radu Dinescu, a declarat: „Membrii IRU au votat pentru a aborda provocările cheie din sectorul transportului rutier și pentru a consolida modul în care industria îi ajută pe alții în vremuri de criză. ”

„Facem apel la ONU, organizațiile internaționale, guvernele și partenerii din sectorul nostru, să colaboreze cu noi în ceea ce privește deficitul de șoferi și provocările vehiculelor autonome și să ni se alăture pentru semnarea Cartei IRU 75.”

Pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a IRU, a fost adoptată Carta IRU 75. În ultimii ani s-a văzut o pandemie globală, război în Europa și în alte părți și dezastre naturale tragice, inclusiv recentul cutremur din Turcia și Siria. În fiecare caz și țară, transportul rutier sa intensificat, pentru a ajuta victimele și cei afectați de aceste evenimente.

Concentrându-se pe răspunsul sectorului la aceste crize, Carta IRU 75 întărește angajamentul comunității de transport rutier de a ajuta la salvarea oamenilor, la reconstruirea comunităților distruse și pentru a face rețelele de mobilitate și lanțurile de aprovizionare mai rezistente și mai capabile să reziste șocurilor viitoare.

Carta IRU 75 a fost semnată în cadrul unei ceremonii la evenimentul de a 75-a aniversare a IRU.

Într-o nouă poziție în ceea ce privește deficitul de șoferi și imigrația legală, IRU solicită coordonarea și cooperarea globală în ceea ce privește imigrarea legală a lucrătorilor transfrontalieri pentru a ajuta sectorul să se adapteze la piețele muncii.

Lipsa cronică de șoferi profesioniști de camioane, autocare, autobuze și taxi se accelerează, impactând serviciile lanțurilor globale de aprovizionare. O soluție este să permită imigranților legali, inclusiv refugiaților, care sunt șoferi calificați, să lucreze mai ușor în profesie.

De asemenea, a fost adoptată o actualizare a poziției IRU cu privire la funcționarea sigură și securizată a vehiculelor autonome în serviciile comerciale, inclusiv noi puncte privind răspunderea juridică, colectarea datelor, software și infrastructura rutieră.

Admin

Admin