Ședința Comisiei IRU pentru afaceri sociale

La data de 01 februarie 2023, în or.Bruxelles (Belgia) în format online a avut loc ședința de lucru a Comisiei IRU pentru afaceri sociale (CAS). Din partea Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) au participat online la ședința meționată dl Ghenadie ȚAULEAN – Administrator AITA și dl Andrei CIOBU – șef adjunct Secția TIR Asociația AITA.

Ședința dată a Comisiei IRU pentru afaceri sociale (CAS) este o oportunitate de a face schimb între membri pe probleme cheie ale industriei. De asemenea, au fost puse în discție mai multe subiecte din domeniul transportului rutier internațional de mărfuri, cum ar fi:

  • – Punerea în aplicare a pachetului de mobilitate al UE 1;
  • – Atractivitatea profesiei și prioritățile IRU;
  • – Revizuirea Directivei UE privind permisul de conducere;
  • – Acordul UNECE AETR;
  • – UE și dialogul social global;
  • – etc.

De asemenea, de rind cu reuniunea CAS din 1 februarie, IRU a organizat Zile de lobby dedicate pe două subiecte: directiva UE privind permisul de conducere și propunerea de derogări specifice pentru timpul de conducere și de odihnă pentru șoferii de turism cu autocare.

Totodată, este de menționat faptul, că Secretariatul IRU va organiza întâlniri dedicate cu deputați cheie, cum ar fi purtătorul de cuvânt al diferitelor grupuri politice din Parlamentul European, pentru a le prezenta pozițiile și propunerile concrete ale IRU cu privire la aceste două probleme.

Admin

Admin