Scaner mobil performant va fi procurat pentru postul vamal de frontieră cu Ucraina Tudora-Starokazacie pentru a fluidiza traficul de transport de mărfuri

Serviciul Vamal va primi asistență de la USAID prin intermediul programului său Reforme Instituționale și Structurale în Moldova, în procurarea unui scaner performant pentru scanarea autocamioanelor ce va fi instalat la postul vamal de frontieră (PVFI) cu Ucraina, PVFI Tudora-Starokazacie, care este solicitat. de transportatorii de mărfuri. Echipamentul performant va fluidiza traficul transportului de mărfuri și va reduce riscul de contrabandă.

Actualmente postul vamal de frontieră Tudora nu dispune de un scaner pentru controlul neintruziv a autocamioanelor cu mărfuri la intrare și ieșire din Republica Moldova, chiar dacă fluxul de camioane pe la Tudora este considerabil.

împreună cu echipamentele de control non-invaziv, vor fi exclude întârzierile și congestia, va elimina riscurile de suspendare a operațiunilor comerciale, va contribui la optimizarea costurilor transportatorilor și va contribui la menținerea operațiunilor comerciale fluide în regiune. Noul scaner performant urmează să fie procurat și instalat până la finele lunii septembrie curent.

În prezent, Serviciul Vamal deține scanere mobile ce sunt amplasate la mai multe posturi vamale de frontieră Costești-Stânca, Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița, Giurgiulești-Galați și Palanca.

AITA

AITA