Restricționarea circulației camioanelor de către Polonia la punctul de control  vamal „Kukuryki”

Aducem la cunoștința operatorilor de transport rutier internaținal de marfă, că Agenția de frontieră poloneză a informat că din data de 21 februarie 2023 (ora Belarusului) ora 21:00, circulația camioanelor va fi limitată la punctul de control polonez Kukuryki, cu excepția celor înregistrate în statele membre UE și Asociația Europeană de Liber Schimb (EFTA).

Astfel, începând cu ora 21:00 din 21 februarie 2023 (ora Belarusului), camioanele care nu sunt înmatriculate în statele membre UE și Asociația Europeană de Liber Schimb (EFTA), nu vor putea traversa hotarul polono-belarus. Pentru transportul de pasageri, va fi deschis doar punctul de control – Terespol (pe partea belarusă – Brest).

Vă sugerăm ca informația dată să fie luată în considerare la planificarea unei curse în direcția respectivă.

Informație suplimentară: Vă recomandăm de a planifica cursele cu direcția de intrare în Belarus, din partea Lituaniei și Letoniei.

SURSA: https://www.strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/11364,Komuniktat-dot-przejscia-granicznego-w-Kukurykach.html

Directoratul Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA), prin scrisoarea nr.39 din 21 februarie 2023, s-a adresat către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în vederea soluționării de urgență a problemei ce ține de traversarea frontierei polono-belarusă de către transportatorii moldoveni rutier internaționali de marfă, începând cu ora 21:00 din data de 21 februarie curent.

Conform scrisorii menționate, Asociația AITA a solicitat autorităților responsabile din Republica  Moldova de a interveni către autoritățile poloneze în vederea menținerii posibilității de acces pentru transportatorii moldoveni.

Textul scrisorii îl puteți accesa aici.

 

Admin

Admin