Guvernul României a aprobat deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei: Bumbăta-Leova

Guvernul României a aprobat deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova, Bumbăta-Leova, precum și înființarea Punctului Vamal de frontieră Bumbăta, aflat în subordinea Biroului Vamal de Frontieră Albița, pentru traficul rutier internațional, în sectorul unui pod flotant care va fi instalat între aceste două localități Bumbăta, România, respectiv Leova, Republica Moldova.

Este de menționat faptul, că decizia a fost luată în vederea fluidizării traficului rutier internațional la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și Republica Moldova. Operaționalizarea acestui punct de trecere se va realiza după asigurarea infrastructurii necesare, a personalului și utilităților, în contextul în care fluidizarea traficului la frontiera dintre România și Republica Moldova este o prioritate.

De asemenea, Guvernul României a aprobat, printr-un memorandum, ca punctul de trecere a frontierei de la Issaccea, respectiv Orlovca din Ucraina, va funcționa și în regim portuar pentru a ameliora tranzitarea frontierei de stat dintre România și Ucraina, în prezent acesta funcționînd în regim de bac.

Admin

Admin