GUVERNUL PLEDEAZĂ PENTRU UN DIALOG DESCHIS CU PATRONATELE ÎN BENEFICIUL AGENȚILOR ECONOMICI. MEMBRII CONFEDERAȚIEI NAȚIONALE A PATRONATULUI AU AVUT O ÎNTÎLNIRE CU PRIM-MINISTRUL DORIN RECEAN

3 martie 2023, Chișinău – conducerea Asociației AITA a participat la o întrevedere a membrilor Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM) cu Prim-ministrul Dorin Recean. Șeful Executivului a reiterat intenția autorităților de a avea un dialog permanent și deschis cu reprezentanții patronatelor, accentuând că dezvoltarea economică și susținerea afacerilor este o prioritate a echipei guvernamentale.
În cadrul ședinței au fost abordate problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din țară și care vizează aspectele privind legislația muncii, constrângerile din industria construcțiilor, din domeniul transporturilor, cele legate de alimentarea cu apă și servicii de canalizare.

Membrii Confederației Naționale a Patronatului s-au expus asupra modului de repartizare a volumului de servicii medicale contractate de Compania Națională de Asigurări în Medicină. De asemenea, au punctat necesitatea elaborării unei noi versiuni a Codului fiscal și promovării pachetului de propuneri legislative privind digitalizarea economiei naționale.

Prim-ministrul a comunicat participanților deschiderea Guvernului pentru a continua dialogul pentru identificarea soluțiilor la subiectele de interes.

Sursa: site-ul oficial a Guvernului

Admin

Admin