Eliberarea autorizațiilor Federației Ruse pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri

Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport rutier că, urmare a acceptului Ministerului Transportului al Federației Ruse, din data de 11 septembrie 2020 vor fi eliberate autorizațiile de tip Rusia bilateral/tranzit pentru efectuarea transportului de mărfuri din contingentul valabil pe teritoriul Federației Ruse de pe 01.10.2020.

Totodată, vă informăm că, conform scrisorii parvenite de la Ministerul Transportului al Federației Ruse, s-a acceptat utilizarea acestor autorizații începând cu data de 09.09.2020.
La moment în stoc sunt disponibile aproximativ 4600 autorizații de tip Rusia bilateral tranzit pentru transportul de mărfuri.
În acest context, pentru sporirea eficienței utilizării autorizațiilor, a fost emis Ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii nr.353 din 26.12.2019 ”Cu privire la aprobarea criteriilor de eliberare a unor tipuri de autorizații”, care prevede eliberarea a nu mai mult de o autorizație de tipul ”Federația Rusă bilateral/tranzit” pentru fiecare autovehicul din parcul eligibil.
În procesul de solicitare a autorizațiilor la Ghișeul Unic, îndemnăm operatorii de transport rutier la respectarea recomandărilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind măsurile de protecție și prevenire a infectării cu COVID-19.

Admin

Admin