Transportul de mărfuri din Moldova și Ucraina a fost liberalizat

Începând cu unu septembrie curent, transportul mărfurilor în trafic bilateral și tranzit prin teritoriile Republicii Moldova și Ucrainei, va fi liberalizat, această prevedere fiind valabilă până la sfârșitul anului 2023, cu eventuala prelungire conform protocolului agreat de părți.

Decizia a fost adoptată în cadrul reuniunii Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru transport rutier internațional, condusă de secretarul de stat pe domeniul transporturilor, Mircea Păscăluță.

În Protocolul semnat de părți a fost agreat și schimbul de autorizații pentru traficul de mărfuri în/din țări terțe și transportul ocazional de persoane pentru anul 2023.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate și propunerile părții ucrainene referitor la facilitarea tranzitului de mărfuri în situația geopolitică actuală, cât și aspecte legate de fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei de stat.

Menționăm că la 29 iunie curent, Republica Moldova și Ucraina au semnat cu Uniunea Europeană Acorduri privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri.

PDF icon Protocolul ședinței Comisiei Mixte moldo-ucrainene din 26 august 2022.pdf

Sursa foto: Agenția Națională Transport Auto

Sursa video: AgroTVMoldova

Admin

Admin