A 37-a reuniune a Adunării Generale BSEC-URTA

La 2 aprilie 2021 a avut loc cea de-a 37-a reuniune a Adunării Generale BSEC-URTA în format hibrid, cu participare atât fizică, cât și virtuală a tuturor membrilor săi.

Secretarul General al IRU Umberto De Pretto și Secretarul General adjunct al OCEMN, S.E. Traian Chebeleu, în conformitate cu tradiția parteneriatului BSEC-URTA cu IRU și BSEC, au întărit Adunarea Generală prin participarea lor.

Asociația AITA a fost prezentată de Administratorii asociației dnii Iulian Postică și Ghenadie Țaulean.

Prima doamnă președintă din istoria BSEC-URTA, doamna Asli Calik a predat președinția BSEC-URTA d-lui Eduart Kasa, directorul general al asociației ANALTIR.

Dna Asli Calik, în fruntea Consiliului de administrație reprezentat de vicepreședintele Georgy Petarnechev, vicepreședinții Elena Medvedeva și Eduart Kasa, a contribuit la multe dintre realizările Uniunii în timpul președinției sale Astfel, a fost început procesul de digitalizare a permiselor BSEC, a fost semnificativ crescută cota permiselor BSEC, s-au depus eforturi considerabile pentru a solicita guvernelor să asigure condiții de parcare a camioanelor în vamă și a fost lansată întreprinderea comercială BSEC-URTA.

Noul președinte ales al BSEC-URTA, domnul Kasa a menționat că simte bucurie și satisfacție în această poziție, în același timp fiind conștient de responsabilitatea pe care o poartă la preluarea acestui post. Domnul Kasa a declarat că, împreună cu întreaga familie BSEC-URTA, este gata să conteste vremurile dificile cu care se confruntă astăzi sectorul.

Noii vicepreședinți aleși în Consiliul de conducere BSEC-URTA sunt doamna Olivera Miovska, reprezentantul AMERIT, doamna Nino Chkheidze, reprezentant al GIRCA și domnul Fatih Sener, reprezentant al UND, mandatul lor fiind de pînă la 31 decembrie 2022.

Adunarea Generală a aprobat raportul de activitate BSEC-URTA pentru 2020, prioritățile și bugetul pentru anul 2021. În context, implementarea proiectului pilot privind digitalizarea autorizațiilor BSEC dintre Turcia, Moldova și Ucraina a fost nominalizată ca una din prioritățile de bază pentru anul 2021 care poate contribui la dezvoltarea eficientă a sistemului de autorizații BSEC.

Adunarea Generală BSEC-URTA a mulțumit Secretarului General al IRU, domnul Umberto de Pretto, pentru informațiile furnizate cu privire la impactul pandemiei COVID19 asupra comerțului și transportului la nivel mondial și regional și pentru apelul IRU către guverne pentru punerea în aplicare a măsurilor de recuperare.

Întâlnirea a fost marcată și de un alt moment semnificativ pentru familia BSEC-URTA. În conformitate cu decizia celei de-a 37-a Adunări Generale, a fost primit un nou membru observator la BSEC-URTA – Camera de Comerț, Industrii, Mine și Agricultură din Iran (ICCIMA).

Admin

Admin