IRU și organele interguvernamentale eurasiatice îndeamnă să acționeze de comun acord

În urma unei întâlniri virtuale de urgență referitoare la impactul COVID-19, găzduită de IRU, liderii autorităților regionale de conducere din Eurasia au emis o declarație comună prin care au solicitat guvernelor să ia măsuri comune de urgență.

Secretarului general al IRU i s-au alăturat secretarii generali ai secretariatului permanent al Comisiei interguvernamentale TRACECA (TRACECA), Organizația de cooperare economică a Mării Negre (OCEMN), Consiliul de cooperare al statelor vorbitoare turcești (Consiliul turc) și Organizația de Cooperare Economică (OCE).

Secretarii generali sunt unanimi că cererea de acțiune a IRU trebuie să fie pusă în aplicare cât mai curând posibil. Declarația comună solicită un răspuns concertat asupra pandemiei, inclusiv asistență financiară direcționată către transportatori, armonizarea procedurilor de trecere a frontierei și utilizarea sporită a instrumentelor digitale de facilitare a comerțului, cum ar fi eTIR și e-CMR.

„Pe tot parcursul pandemiei, companiile de transport au oferit servicii esențiale care permit oamenilor să ajungă la destinațiile lor și să obțină bunurile de care au nevoie. Însă transportatorii se află într-o situație financiară foarte dificilă, mulți dintre aceștia fiind la un pas de faliment. Pentru ca transportul rutier să își joace rolul în redresarea economică, astăzi trebuie acordată asistență financiară de stat. ” 

Umberto de Pretto – Secretar General IRU

Sursa: www.iru.org

Admin

Admin