TIR rezolvă durerile de cap de tranzit post-Brexit

Guvernul Marii Britanii a organizat o serie de seminare web în țările UE pentru a crește gradul de conștientizare a soluțiilor comerciale post-Brexit, în special TIR.
Evenimentele virtuale, susținute de ambasadele britanice în Bulgaria, Ungaria și România, au subliniat rolul cheie al industriei transportului rutier în redresarea economică de la pandemia COVID-19, ceea ce face ca gestionarea comerțului post-Brexit să devină mai important.

Membru IRU în România UNTRR a colaborat cu Ambasada Britanică pentru a organiza seria de seminare web, care au fost susținute de AEBTRI și MKFE, membri IRU în Bulgaria și Ungaria.

Vorbind cu reprezentanți guvernamentali de rang înalt, inclusiv miniștri și ambasadori ai transporturilor, directorul IRU pentru serviciile TIR și de tranzit, Tatiana Rey-Bellet, a subliniat beneficiile semnificative ale sistemului TIR pentru întreprinderi și autoritățile vamale atât din UE, cât și din Marea Britanie. Ea a subliniat, de asemenea, modul în care TIR este deosebit de util pentru încărcăturile de valoare majoră și consolidate.

TIR este o soluție dovedită pentru comerțul dintre Marea Britanie și UE după Brexit, prezentată cel mai recent între Polonia și Marea Britanie de către membrul polonez IRU ZMPD. IRU va continua să colaboreze cu membrii săi și cu autoritățile britanice pentru a se asigura că operatorii de transport sunt capabili să gestioneze eficient noua frontieră vamală.

Sursa: www.iru.org

Admin

Admin