Turcia: Sistem de colectare a taxelor

 Vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare străine trebuie să se înregistreze la sistemul HGS Fast Pass și să aibă suficient sold în cont pentru a călători înainte de a utiliza drumurile cu plată din Turcia.

Fast Pass System HGS este un sistem care vă permite să plătiți rapid și să călătoriți pe poduri și autostrăzi cu taxă fără a vă opri la cabinele de taxare. Datorită HGS, care a început să fie utilizat în Turcia în 2012, plățile la poduri și cabine de taxare se fac folosind tehnologia RFID (Radio Frequency Identification).

Autocolantul sau cardul atașat pe parbrizul vehiculului este recunoscut de cititorul automat de la cabina de taxare, astfel încât taxa este colectată de sistem din balanța HGS a vehiculului fără a fi necesară oprirea vehiculului.

Pentru a obține HGS, puteți aplica la PTT, bănci și puncte de vânzare contractuale (benzinărie contractuale). Pentru aplicațiile corporative, sunt necesare o împuternicire eliberată în numele instituției și un permis de vehicul sau o fotocopie a înmatriculării.

Șoferii care nu dețin cardul HGS sau soldul autocolantului/contului este insuficient pentru a plăti taxa de trecere vor fi amendați de patru ori mai mult pentru conducerea pe drumul sau podul care trebuie traversat. Cu toate acestea, dacă în termen de 15 zile de la data încălcării, HGS este primit/soldul contului este completat, nu se va aplica nicio penalitate.

Autoritățile vamale din Republica Turcia nu vor permite vehiculelor cu numere de înmatriculare străine să părăsească țara dacă au amenzi de taxare neplătite.

Puteți verifica disponibilitatea amenzilor de trafic neplătite folosind link-ul: https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama

Pentru întrebări legate de HGS, vă rugăm să contactați adresa de e-mail hgs@kgm.gov.tr , numărul de fax 0 312 801 04 04/05 05/06 06 sau numărul centrului de apel 0 850 460 60 60.

Informații mai detaliate despre sistemul HGS Fast Pass pot fi obținute de la următoarele link-uri:

https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/HGS.aspx    – Sistemul de trecere rapidă HGS

https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/YabanciPlakaliAraclar.aspx   – Informații pentru vehicule străine

https://www.hesapkurdu.com/trafik-sigortasi/rehber/hgs-nedir   – Ce este HGS și cum să-l obțineți

https://www.allianz.com.tr/tr_TR/seninle-guzel/hgs-nasil-alinir.html#:~:text=HGS%20almak%20i%C3%A7in%20PTT’ye,ve%20anla%C5%9Fmal%C4%B1%20sat%C4%B1%C5%9F%20noktalar%C4%B1na%20ba%C5%9Fvurulabiliyor.  – Cum să vă reîncărcați soldul HGS

 

Admin

Admin