TIR-EPD – bandă dedicată în posturile vamale

Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) reiterează faptul, că la intrarea în posturile majore de traversare a frontierei sunt instalate indicatoare care delimitează benzi de circulație TIR-EPD. Astfel, benzile TIR-EPD prioritizează circulația vehiculelor rutiere pentru operatorii de transport rutier internațional de mărfuri care utilizează această aplicație.

Menționăm faptul, că benzile dedicate predeclarării electronice (TIR-EPD) a datelor despre operațiunea de transport este un element definitoriu în simplificarea procedurilor vamale nemijlocit în posturi vamale și duce la micșorarea timpului necesar pentru a efectua aceste proceduri.  De asemenea, benzile TIR-EPD sunt menite să optimizeze procedurile vamale și este o realizare apreciată pe plan internațional.

Conform celor manționate, recomandăm operatorilor de transport rutier internațional de mărfuri, să utilizeze benzile de circulația TIR-EPD în vederea simplificării procedurilor vamale și respectiv micșorării timpului la efectuarea acestor proceduri.

Admin

Admin