Ședința de lucru cu Președintele Republicii Moldova

La data de 03 iunie curent, în format on-line a avut loc o ședință de lucru a Președintelui Republicii Moldova – dna Maia SANDU cu membrii Confederației Naționale a Patronatului din Moldova.

Asociația AITA a fost reprezentată de către Președintele AITA – dl Mihail USATÎI și Administratorii AITA – dni Iulian POSTICĂ și Ghenadie ȚAULEAN.

În cadrul discuției au fost abordate direcțiile prioritare de dezvoltare a economiei  (în viziunea mediului de afaceri).

Președintele AITA – dl Mihail USATÎI, în cadrul discuției menționate, a expus un șir de subiecte importante ce țin de dezvoltarea domeniului transportului rutier internațional de mărfuri:

  • Liberalizarea transportului internațional de mărfuri cu Ucraina;
  • Necesitatea convocării ședințelor Comisiilor mixte pe domeniul transportului rutier cu Federația Rusă și cu Ucraina, pentru negocierea unei cote suplimentare de autorizații;
  • Micșorarea prețurilor pentru autorizațiile de transport rutier internațional de mărfuri.

Ședința a decurs într-o manieră constructivă, fiind manifestată o deschidere reciprocă  în vederea examinării minuțioase a problemelor existente în domeniul de referință și identificării căilor de rezolvare a acestora.

Admin

Admin