Participarea Conducerii Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova la ședința CLEA IRU: Deciziile Adoptate

Pe data de 4 iunie 2024, în Geneva, a avut loc ședința Comitetului pentru Legăturile IRU cu Țările Eurasiatice (CLEA IRU), la care conducerea AITA a participat activ. În cadrul acestei ședințe s-au discutat diverse aspecte care necesitau luarea unor decizii și s-au adoptat rezoluții importante, orientate spre dezvoltarea industriei de transport și îmbunătățirea mediului de afaceri în regiune.

Deciziile Adoptate:

  1. Promovarea avantajelor TIR: Participanții la ședință au aprobat inițiativa de promovare a avantajelor Procedurii Internaționale (TIR) printre participanții la procesul logistic pe întreaga lanț de aprovizionare. Acest domeniu de activitate contribuie la accelerarea și optimizarea fluxurilor de mărfuri și transporturi în Eurasia.
  2. Digitalizarea Documentelor de Transport: a) S-a luat decizia de implementare a procedurii eTIR, ceea ce va simplifica și accelera procesul de transport al mărfurilor și va crește siguranța și eficiența transportului de tranzit în regiune.
    b) De asemenea, s-a luat decizia de operare a e-CMR, ceea ce facilitează trecerea la formatul electronic al documentelor de transport și reducerea barierele birocratice în industria transportului.
  3. Rezultatele sondajului IRU și Colaborarea cu Partenerii pentru Dezvoltare: Participanții s-au familiarizat cu rezultatele sondajului IRU privind lipsa șoferilor și au discutat impactul acestei probleme asupra regiunii Eurasia. De asemenea, s-a subliniat importanța cooperării cu partenerii pentru dezvoltare și schimbul de experiență în domeniul logistică transportului.
  4. Implementarea Plombelor Navigaționale: Participanții s-au informat cu privire la implementarea plombelor navigaționale pentru transportul de mărfuri în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, ceea ce contribuie la creșterea siguranței și controlului transporturilor de tranzit în regiune.

În ansamblu, participarea conducerii AITA la ședința CLEA IRU a fost productivă și a adus rezultate semnificative pentru dezvoltarea ulterioară a industriei de transport în regiunea Eurasiei.

 

Admin

Admin