Participarea la conferința cu genericul ”Evoluțiile și provocările din industria transporturilor”, or.Vilnius (Lituania)

În perioada 19-21 octombrie 2022, în or. Vilnius, Lituania, de către Programul de Dezvoltare a Dreptului Comercial (CLDP, Departamentul de Comerț al SUA) este organizată o conferință cu genericul ”Evoluțiile și provocările din industria transporturilor”. Din partea Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova la conferința menționată participă dnii: Mihail Usatîi – Președinte AITA, Iulian Postică și Ghenadie Țaulean – Administratori AITA, Serghei Taran – Director CIPTI și Vasile Crețu – Administrator SRL”Transfrigo”.

Acest eveniment este în organizat în coordonare cu Asociația pentru Inovare în Transport din Lituania, la care participă și alți participanți din organele de stat din Republica Moldova, Ucraina, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Azerbaidjan, Georgia și Armenia. Participanții la conferință vor avea ocazia să discute despre provocările și cele mai bune practici în conectivitatea regională, să învețe despre inovațiile recente și eforturile de digitalizare în transportul rutier internațional și să participe la sesiuni de rețea cu diferite părți interesate din industria transporturilor. Participanții vor asculta oficiali guvernamentali, reprezentanți ai sectorului privat și organizații internaționale care vor conduce și modera diferitele sesiuni.

Scopul conferinței este de a crea un dialog regional în care participanții să poată discuta probleme și să împărtășească soluții, în special în contextul conflictelor recente din regiune și al limitărilor cauzate de pandemia COVID-19.

Admin

Admin