Noi reguli de la 1 septembrie pentru cetățenii Republicii Moldova care intenționează să călătorească în Federaţia Rusă

Ministerul Sănătății informează despre noile condiții de traversare a frontierei de stat anunțate de Federația Rusă, în contextul limitării răspândirii infecției COVID-19.

Începând cu 1 septembrie curent, cetățenii Republicii Moldova care intenționează să intre pe teritoriul Federației Ruse, au obligația ca până la traversarea frontierei de stat, să înregistreze rezultatele testului COVID-19, în aplicația mobilă ”Călătorește fără COVID-19” (”Путешествую без Covid-19”), dezvoltată de autoritățile ruse. Testul trebuie să fie efectuat prin metoda PCR, să fie negativ și cu o valabilitate nu mai mare de 72h.

Totodată, în decursul a trei zile calendaristice din momentul intrării pe teritoriul Federației Ruse, aceștia vor fi testați obligatoriu la COVID-19, prin metoda reacției PCR. Până la obținerea rezultatelor, vor trebui să respecte regimul de autoizolare la domiciliu/locul de aflare.

Nu este necesară testarea PCR pe teritoriul Federației Ruse, a cetățenilor Republicii Moldova care dețin confirmarea că în ultimele 12 luni au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau că în ultimele 6 luni au fost infectați cu COVID-19.

Menționăm că, Republica Moldova este în proces de aderare la platforma mobilă ”Călătorește fără COVID-19”.

Aplicația online ”Путешествую без Covid-19” poate fi accesată la următorul link: https://www.mid.ru/bezcovid

Sursa: www.msmps.gov.md/

Admin

Admin