Masă rotundă internațională la nivel înalt: „Documentul global de tranzit și rețeaua digitală de tranzit vamal: o nouă etapă în gestionarea lanțului global de aprovizionare în comerțul internațional”

La 7 octombrie 2021 Directoratul Asociației AITA, la invitația International Center for Transport Diplomacy, a participat în format virtual la Masa rotundă internațională la nivel înalt: „Documentul global de tranzit și rețeaua digitală de tranzit vamal: o nouă etapă în gestionarea lanțului global de aprovizionare în comerțul internațional”. La acest forum a avut loc Prima prezentare oficială a Documentului global de tranzit (GTrD) către comunitatea internațională de afaceri. Liderii mondiali în domeniul transporturilor și logisticii sau adresat participanților cu cele mai recente știri despre digitalizarea lanțurilor de aprovizionare globale. Apoi a fost prezentarea aprofundată a GTrD și a viitoarelor proiecte pilot.

În cadrul sesiunii de după-amiază a acestei conferințe online de o zi, participanții au ascultat prezentări ale organismelor guvernamentale și ale asociațiilor de afaceri, care au prezentat cele mai recente realizări în digitalizarea coridoarelor de transport multimodal din Eurasia. În timpul sesiunii de închidere, participanții au putut să își exprime opiniile cu privire la diferite aspecte ale industriei globale a transporturilor de astăzi și au adoptat o declarație comună. (Documentul descărcați aici)

Această masă rotundă de la Tbilisi (Georgia) organizată în cooperare cu TRACECA și Consiliul Internațional al Administratorilor de Drumuri, a deschis o serie de evenimente, care vor avea loc în octombrie 2021, dedicate promovării Documentului global de tranzit.

Următorul eveniment va fi organizat în marja celei de-a 2 Conferințe a ONU privind transportul durabil de la Beijing (China) la 13 octombrie 2021, în parteneriat cu UN OHRLLS și TRACECA și dedicat digitalizării coridoarelor de tranzit multimodal și contribuției ICTD la implementarea Programului de acțiune pentru LLDCS de la Viena.

Admin

Admin