Îmbunătățirea tratamentului șoferilor la locurile de livrare

Industria transportului rutier este coloana vertebrală a economiei noastre și joacă un rol esențial în viața zi de zi și mobilitatea oamenilor. Cu toate acestea, sectorul se confruntă cu provocări sociale, de muncă, economice, cât și cu o lipsă gravă de conducători auto, care a fost atenuată doar temporar de impactul pandemiei de COVID-19.

În calitate de părți interesate din industrie, ne angajăm să inversăm această tendință și să luăm măsuri pentru a spori atractivitatea sectorului și pentru a evidenția calitatea locurilor de muncă disponibile. Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) și-a unit forțele în comun cu Consiliul European al Expeditorilor (ESC) și cu Federația Europeană a Transportatorilor (ETF) pentru a îmbunătăți situația actuală prin intermediul unei carte.

Obiectivul principal al acestei carte este de a îmbunătăți tratamentul conducătorilor auto la locurile de încărcare și descărcare și, prin urmare, de a îmbunătăți condițiile de muncă, de a spori eficiența operațională și, în cele din urmă, de a contribui la creșterea atractivității profesiei de șofer.

Recunoaștem importanța respectării valorilor comune și a promovării cooperării în locurile respective, pentru a aborda în mod eficient provocările actuale cu care ne confruntăm. Prin urmare, parteneriatul nostru se bazează pe următoarele principii comune:

  • Transportul rutier este vital pentru o mobilitate, pentru lanțul de aprovizionare și economia globală.
  • Conducătorii auto profesioniști sunt un atu cheie în lanțul de aprovizionare.
  • Gravitatea și urgența deficitului de conducători auto profesioniști necesită acțiuni urgente din partea unei coaliții mai largi de părți interesate.
  • Tratamentul conducătorilor auto la locurile de livrare este unul dintre elementele-cheie pentru îmbunătățirea atractivității profesiei, cât și pentru abordarea deficitului de șoferi.
  • Conformitatea juridică și respectul reciproc vor rămâne în centrul valorilor noastre comune.

Toate părțile interesate din industrie sunt încurajate să se alăture inițiativei și să fie un exemplu pentru ceilalți. Semnatarii vor contribui la transformarea industriei transportului rutier cu locuri mai bune de muncă și trebuie să se angajeze să îmbunătățească condițiile actuale de muncă.

Alăturați-vă nouă prin semnarea Cartei și angajați-vă să îmbunătățiți tratamentul conducătorilor auto la sediul companiei.

Admin

Admin