Guvernul Federației Ruse a stabilit lista mărfurilor și echipamentelor interzise temporar pentru export

Guvernul Federației Ruse a stabilit o listă de bunuri și echipamente importate anterior în Rusia din străinătate, cărora li se interzice temporar exportul din țară. Decizia va fi valabilă până la sfârșitul anului 2022. A fost adoptată în conformitate cu Decretul Prezidențial „Cu privire la aplicarea măsurilor economice speciale în sfera activității economice externe în scopul asigurării securității Federației Ruse”.

Lista include echipamente tehnologice, de telecomunicații, medicale, vehicule, mașini agricole, echipamente electrice – peste 200 de articole în total, inclusiv vagoane și locomotive de cale ferată, containere, turbine, mașini de prelucrare a metalelor și pietrei, monitoare, proiectoare, console și panouri. Această măsură este necesară pentru a asigura stabilitatea pe piața rusă.

Exportul acestor mărfuri este temporar limitat în toate țările străine, cu excepția statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), Abhazia și Osetia de Sud. În legătură cu acestea din urmă, se va aplica o procedură de autorizare pentru export, aprobată printr-un decret guvernamental separat. Aceasta implică faptul că permisele de export de mărfuri către țările UEE, Abhazia și Osetia de Sud vor fi eliberate de Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Industriei și Comerțului, Ministerul Dezvoltării Digitale și Ministerul Resurselor Naturale.

În plus, decretul guvernamental a restricționat temporar exportul anumitor tipuri de lemn din Rusia. Este interzis acest export în statele care au comis acțiuni neprietenoase, conform listei aprobate. Această decizie va fi valabilă până la sfârșitul anului.

Hotărârile din 9 martie 2022 Nr. 311, Nr. 312, Nr. 313

Decretul din 9 martie 2022 nr. 311 „Cu privire la măsurile de punere în aplicare a Decretului președintelui Federației Ruse din 8 martie 2022 nr. 100

Decretul din 9 martie 2022 nr. 312 „Cu privire la introducerea pe bază temporară a unei proceduri de autorizare pentru exportul anumitor tipuri de mărfuri în afara teritoriului Federației Ruse

Admin

Admin