AITA va dezvolta cu suportul USAID soluția digitală e-Bursa Transport, platforma care va eficientiza piața serviciilor logistice

Prima platformă digitală e-Bursa Transport va fi dezvoltată în Moldova de Asociația Internațională a Transportatorilor Auto (AITA) din Moldova cu suportul financiar al Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova, oferită în cadrul unui Acord de Grant, astăzi semnat de cele două instituții. .

Platforma e-Bursa Transport propune să devină o soluție digitală care asigură legătura dintre producători, deținători de mărfuri și transportatori pentru a facilita identificarea serviciilor de transport rutier de calitate și de încredere, integrat într-un sistem bine organizat. Astfel, e-Bursa Transport va eficientiza și optimiza procesul de identificare și rezervare a serviciilor de transport marfa pe cale rutieră.

AITA afirmă că facilitarea comunicării directe între toate părțile implicate în transportul rutier de mărfuri este esențială pentru dezvoltarea economiei țării și asigurarea populației cu bunurile necesare. Potrivit AITA, în 2022 80,9% din toate mărfurile livrate către/dinspre țară au fost transportate pe drumuri, ce confirmă importanța domeniului transportului rutier de mărfuri în dezvoltarea economiei naționale.

Astfel, toți operatorii de transport rutier, companiile intermediare de transport de mărfuri, dar și producători, deținătorii și destinatarii de mărfuri vor beneficia de servicii oferite de e-Bursa Transport. Conform datelor instituțiilor de resort, în Moldova activează circa 500 de operatori rutieri care efectuează operațiuni internaționale și aproximativ 2000 de operatori de transport rutier care efectuează operațiuni de transport interne.

Urmare a elaborării și implementării platformei e- Bursa Transport piața serviciilor logistice va fi mai transparentă, va fi creat un sistem modern, operativ, competitiv pentru operatorii de transport și credibil pentru solicitarea serviciilor de transport.

Admin

Admin