Cum poate transportul rutier comercial să ajungă la zero emisii nete?

Industria sa angajat să devină  neutră în carbon până în 2050  .

Întrebarea este: care este cea mai bună, cel mai puțin perturbatoare și cea mai rentabilă abordare pentru a atinge emisiile nete zero?

Transportul rutier are o mare diversitate de servicii de camioane, autobuze și autocare pe mai multe zone geografice și distanțe, satisfacând o serie de nevoi ale utilizatorilor, companiilor și comunității. Sunt necesare multe soluții pentru a reduce emisiile de CO  2  în sector.

Studiul  IRU Green Compact privind sectorul din Europa  a constatat că, pentru a atinge neutralitatea carbonului până în 2050, industria și guvernele trebuie să realizeze două tipuri de acțiuni în același timp: măsuri de eficiență energetică și implementare combustibililor alternativi.

Se estimează că numai măsurile de eficiență disponibile și dovedite vor reprezenta 51% din reducerea emisiilor de CO  2   pînă în 2050.

Pentru toate tipurile de transport și tehnologiile de propulsie, câștigurile de eficiență se bazează pe cele mai bune practici actuale ale sectorului, tehnologiile și soluțiile dovedite care evită perturbarea serviciilor de transport esențiale.

Măsurile eficiente acoperă logistica (de exemplu, retiming, plutoning și camioane ecologice), vehicule (de exemplu anvelope, greutate redusă și recuperarea căldurii reziduale) și șoferi (de exemplu, conducere ecologică, monitorizare și sisteme de certificare a șoferilor).

Al doilea nivel de acțiune se concentrează pe construirea unei tranziții robuste, practice și economice către combustibili alternativi.

Acest lucru necesită investiții în combustibili alternativi fără fosile, inclusiv electricitate, hidrogen și biocombustibili, precum și în infrastructura publică și proprie, vehicule și practici operaționale necesare pentru a le utiliza.

Trebuie să fie disponibilă o combinație de soluții diferite pentru combustibili cu emisii reduse de carbon și zero pentru ca operatorii să aleagă tehnologia potrivită, inclusiv biocombustibili, biogaz și e-combustibili, precum și electricitate și hidrogen, pentru nevoile de transport potrivite.

AITA

AITA