Belarus: prelungirea embargoului alimentar pentru mărfurile din țările occidentale până la sfârșitul anului 2024

Belarus a prelungit embargoul alimentar asupra mărfurilor din țările occidentale până la 31 decembrie 2024. Acest lucru este prevăzut de Rezoluția Consiliului de Miniștri din 26 decembrie 2023 nr. 934, care o puteți accesa la link-ul: https://pravo.by/document/?guid=12551&p0=C22300934

„Se prelungește până la 31 decembrie 2024 inclusiv, prevederile paragrafelor 1 și 3-5 din Rezoluția Consiliului de Miniștri al Republicii Belarus din 6 decembrie 2021 nr. 700 „Cu privire la aplicarea măsurilor speciale în legătură cu anumite tipuri de mărfuri”, se arată în documentul.

După cum sa menționat anterior, decretul Guvernamental nr. 700 din 6 decembrie 2021 a introduce un embargo alimentar asupra unei game largi de bunuri produse în țări care implementează politici discriminatorii și desfășoară acțiuni neprietenoase față de Belarus. Interdicția de import se aplică unui număr de mărfuri din Uniunea Europeană și din state sale membre, Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Albania, Islanda, Macedonia de Nord, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Muntenegru, Elveția.

Lista mărfurilor interzise include porci, carne de bovine, carne de porc, o serie de produse secundare, carne sărată, saramura, carne uscată sau afumată, făină alimentară din carne sau subproduse din carne, lapte și produse lactate (cu unele excepții), legume , cu excepția celor destinate culturilor, fructelor și nucilor, grăsimii de porc și grăsimii de pasăre, grăsimilor de la bovine, ovine sau caprine, stearina de untură și alte uleiuri animale, cârnați și produse similare, cofetărie, sare și alte mărfuri.

 

Sursa: BAMAP Belarus

Admin

Admin