Accesul în portul Constanța din 16.10.2023 al vehiculelor cu masa maximă ce depășește 12 tone

Conform informației Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, începând cu data de 16 actombrie 2023, accesul în portul Constanța al autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă ce depășește 12 tone va fi permisă doar în baza rezervării realizate în cadrul aplicației informatice Soluție completă de management și automatizare acces camioane în Portul Constanța, conform prevederilor Regulamentului portuar al porturilor maritime românești aflate în administrarea CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.


Scopul acestei aplicații îl reprezintă managementul traficului auto greu, precum și soluționarea adecvată a situațiilor neconforme, de natură să perturbe miscarea eficientă a autocamioanelor în incinta portului.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța pune la dispoziție, cu titlu gratuit, atât soluția informatică, cât și posibilitatea de integrare/interconectareAPI cu soluțiile informatice existente în portofoliul operatorilor portuari.

Pînă în acest moment, 177 companii care își desfășoară activitatea în portul Constanța (Zona Constanța, Zona Midia, Zona Mangalia și Zona Basarabi) sunt înregistrate în cadrul aplicației.

Astfel, toți transportatorii cu activitate în Portul Constanța își rezervă prin intermediul acestei aplicații intervalul orar pentru activitatea de încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă, accesul fiind validat ulterior de către operatorul portuar respectiv.
Soluția informatică respectivă a intrat în faza de testare, din luna august 2023, perioadă în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunității portuare și a celor constatate de echipa CN APM.

Rezervările în aplicație pot fi făcute pe pagina principală a website-ului portului Constanța, accesând www.portofconstantza.com – rubrica Acces Constanța Port sau la următorul link: https://booking.portofconstantza.com

Comunicatul de presă al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, poate fi accesat la: https://www.untrr.ro/media/wysiwyg/Comunicat_Acces_ticketing.pdf

Sursa: UNTRR România

Admin

Admin