A INTRAT ÎN VIGOARE PROTOCOLUL PRIVIND COMUNICAŢIA AUTO INTERNAŢIONALĂ, SEMNAT DE MOLDOVA ŞI UCRAINA

Chişinău, 23 iulie ( INFOTAG ). Marţi, 23 iulie, a intrat în vigoare protocolul la Acordul privind comunicaţia auto internaţională, semnat de Guvernul Moldovei şi cel al Ucrainei în octombrie 2018.

Surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii au comunicat reporterului agenţiei INFOTAG că, potrivit acestui document, cetăţenii Moldovei şi Ucrainei – membrii echipajelor autobuzelor care efectuează transport regulat de pasageri, precum şi conducătorii auto ai mijloacelor de transport care efectuează transport internaţional de mărfuri – se vor putea afla pe teritoriul părţilor contractante timp de 180 de zile pe parcursul fiecărei jumătăţi de an, în baza documentelor confirmative.

Interlocutorul agenţiei a menţionat că protocolul la Acordul între Guvernul Moldovei şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicaţia internaţională auto a fost elaborat pentru soluţionarea problemei legate de depăşirea de către categoria de cetăţeni ai RM care efectuează transporturile internaţionale de pasageri şi mărfuri în Ucraina a termenului de 90 zile de aflare pe teritoriul ucrainean.

Admin

Admin