11.300 permise BSEC sunt pregătite pentru transportatori pentru 2021

Întâlnirea statelor membre ale BSEC care participă la proiectul BSEC Permit System a avut loc online la 21 octombrie 2020.BSEC-URTA a fost reprezentată de Secretarul General dl. Adrian Albu și secretarul general adjunct dl. Alpdogan Kahraman la întâlnire.

După consultările statelor membre, s-a luat decizia de a majora cota de la 1.000 la 1.500 în 2021, cu excepția Armeniei, care a decis să continue să aplice cota 800 în anul următor.

Secretarul general al BSEC-URTA, dl. Adrian Albu a luat cuvântul în ședință pentru a sublinia importanța creșterii acoperirii geografice a proiectului Permis care și-a arătat semnificația în timpul COVID-19. dl. Albu a explicat, de asemenea, eforturile depuse de BSEC-URTA pentru transformarea permiselor de hârtie în digital și împărtășirea substanțială a acestor eforturi pentru regiunea BSEC și bunăstarea acesteia.

Statele membre ale BSEC au susținut această remarcă privind creșterea acoperirii geografice a Proiectului de permise și au evidențiat-o în protocolul de ședință.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din Turcia a informat participanții cu privire la rezultatele primei și celei de-a doua ședințe tehnice privind proiectul e-Permis și a prezentat posibile modele pentru infrastructura digitală a sistemului.

Participanții la reuniunea statelor membre BSEC au salutat eforturile depuse de Moldova, Ucraina și Turcia pentru dezvoltarea sistemului de e-permise. Un interes puternic a fost observat în reuniunea statelor membre pentru a se alătura proiectului.

Reprezentantul sindicatului internațional al transportului rutier dl. Erman Ereke în discursul său a asigurat sprijinul deplin al IRU pentru proiectul și studiile Grupului de Lucru. Reprezentanții statelor membre ale BSEC au apreciat sprijinul acordat de IRU și BSEC-URTA proiectului.

Ca rezultat al întâlnirii, 11.300 permise vor fi tipărite și eliberate de echipa BSEC-URTA până la 15 decembrie 2020 pentru utilizarea transportatorilor din regiune.

 

Admin

Admin