Uniunea Europeană are nevoie de un transport combinat mai eficient

Membrii IRU de transport de mărfuri din UE au aprobat poziția organizației cu privire la propunerea Comisiei Europene de modificare a Directivei UE privind transportul combinat.

IRU solicită o îmbunătățire fundamentală a propunerii din cauza preocupărilor companiilor rutiere de transport de mărfuri din Europa active în transportul intermodal și combinat, că complexitatea adăugată din noua propunere va descuraja – mai degrabă decât să încurajeze – utilizarea soluțiilor de transport intermodal și combinat.

Legiuitorii ar trebui să ia în considerare un acces mai ușor la stimulente prin înlocuirea abordării propuse privind costurile externe cu o abordare simplificată bazată pe distanță. De asemenea, ar trebui să ofere mai multe stimulente.

Directorul IRU EU Advocacy, Raluca Marian , a declarat: „Nu putem pierde din vedere creșterile așteptate ale cererii de transport de marfă până în 2050. UE va avea nevoie de toate modurile de transport, individual și combinat, pentru a face față creșterii, precum și cererii existente. .”

„Nu ne permitem să luăm în considerare transferul modal forțat. Mai degrabă trebuie să creștem capacitatea și să eficientizăm capacitatea existentă, încurajând operatorii de transport rutier de mărfuri și expeditorii să utilizeze operațiunile de transport intermodal și combinat într-o măsură mult mai mare decât este în prezent.

„Acest lucru se poate face doar prin reguli mai bune, mai simple și mai transparente, care oferă o mai mare securitate juridică”, a conchis ea.

AITA

AITA