Transportatorii polonezi reclamă că ITD verifică prea puţine camioane străine

Guvernul anterior a adoptat un proiect de lege privind Inspectoratul de Transport Rutier din Polonia (ITD), pe care însă actualul guvern l-a retras de la Seimas, ceea ce a provocat protestul activiștilor sindicali. 

Cele mai multe dispute apar din controlul preponderent al vehiculelor deținute de transportatorii polonezi. Astfel, în primele 50 de zile ale acestui an, doar 22% dintre verificări au implicat vehicule străine, comparativ cu 50% anul trecut.

Președintele Comitetului pentru Protecția Transportatorilor și Angajatorilor din Transporturi, Waldemar Jaszczur, avertizează că transportatorii polonezi se află într-o situație dificilă și necesită protecție împotriva concurenței neloiale. „Mașinile ucrainene intră în Polonia și efectuează transporturi. Controlul ar fi trebuit să surprindă aceste încălcări, dar el este nesemnificativ.”

Ministrul Infrastructurii a solicitat serviciilor de inspecție să-și intensifice activitățile, în limitele competenței lor și ținând cont de resursele umane disponibile, pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile acordului dintre UE și țările care au primit liberalizare in efectuarea transporturilor înspre și din UE.

AITA

AITA