Transportatorii de mărfuri din R. Moldova nu vor mai avea nevoie de autorizații pentru a tranzita Turcia

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Protocolului privind amendarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Turciei cu privire la transportul rutier internațional, semnat la 3 iulie 1994. Astfel, transportul internațional de mărfuri, atât în regim bilateral, cât și în tranzit se va efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile cetățenilor ambelor state, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Documentul are drept scop dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-turce în domeniul transportului rutier internațional. De asemenea, liberalizarea transporturilor va permite sporirea competitivității agenților economici care activează în domeniu, lărgirea pieței de desfacere și reducerea costurilor operaționale.

Inițiativa de semnare a Protocolului a fost lansată în cadrul ședinței Comisiei mixte moldoturce în domeniul transportului rutiеr internațional, саrе a avut loc la Ankara, în data de 14 mai 2018. Documentul va fi semnat, astăzi, în marja vizitei președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan în Republica Moldova.

Sursa: agora.md

Admin

Admin