Termenul de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei va fi extins pentru transportatorii de mărfuri și pasageri din Republica Moldova

Termenul maxim de 90 de zile, în care transportatorii de mărfuri și pasageri din Republica Moldova se puteau afla pe teritoriul Ucrainei, va fi extins. În cadrul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip, președintele Ucrainei Petro Poroșenko a anunțat despre punerea în aplicare, în cel mai apropiat timp, a protocolului, care va soluționa problema transportatorilor de mărfuri și pasageri.

Șeful Executivului, a mulțumit oficialului ucrainean pentru eliminarea restricției, menționând că la capitolul proiectelor comune statele avansează într-un ritm dinamic, iar problemele apărute se rezolvă în rapid și în beneficiul cetățenilor ambelor state. Drept exemplu, premierul a menționat demararea controlului comun moldo-ucrainean pe mai multe segmente de frontieră, inclusiv cel transnistrean. 

În context, Petro Poroșenko a exprimat disponibilitatea extinderii controlului comun și în alte puncte de trecere a frontierei de stat. De asemenea, președintele Ucrainei s-a pronunțat pentru intensificarea acțiunilor comune pentru asigurarea securității în regiune și promovarea suveranității și integrității teritoriale ale celor două state. În același timp, președintele Ucrainei a accentuat importanța dezvoltării în continuare a colaborării în cadrul organizațiilor internaționale, dar și a intensificării relațiilor economice. Doar în acest an, volumul schimburilor comerciale dintre țări a crescut cu circa 20%.

Cei doi oficiali au abordat și alte chestiuni de pe agenda bilaterală, care țin de implementarea Protocolului privind liberalizarea transportului auto și aerian dintre Republica Moldova și Ucraina. Pavel Filip și Petro Poroșenko au făcut un schimb de opinii și pe marginea situației interne din ambele state.

Admin

Admin