Şedinţa de lucru la Asociaţia AITA cu participarea reprezentanţilor Programului USAID Reforme Structurale în Republica Moldova.

Astăzi, 10 aprilie 2019, în incinta Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova, la solicitarea Directoratului AITA, a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanții Programului USAID Reforme Structurale în Republica Moldova.

În cadrul ședinței menționate, au avut loc discuții pe marginea inițierii proiectului de lege privind Logistica și Expedițiile.

Reprezentanții Programului USAID au susținut propunerea Asociației AITA în vederea inițierii unui astfel de proiect de lege. Programul USAID a antrenat în acest scop un expert pentru coordonarea elaborării acestui proiect de lege, care va fi finanţat de ei. În rezultatul acestor discursuri, sa stabilit de a  forma un grup de lucru care va fi implicat în elaborarea procedurilor de mai departe. S-a convenit, că problema în cauză va fi discutată şi cu Ministerele de resort, iar în viitorul apropia va fi demarată procedura de elaborare a proiectului de lege privind Logistica și Expedițiile, inclusiv cu antrenarea specialiștilor din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției ANTA, Asociația AITA etc.

O altă chestiune discutată în cadrul şedinţei a fost examinarea posibilităţilor de finanţare a elaborării studiului de fezabilitate pentru dezvoltarea bazei de producere la „EURO-SERVICE” SRL, mun. Chişinău, or. Vatra, str. Pietrăriei.

S-a convenit că experţii de la Programul USAID vor efectua o vizită de familiarizare la baza dată şi vor veni cu propuneri privind solicitarea expusă de Administratorii AITA şi Directorul  „EURO-SERVICE” SRL.

Şedinţa a derulat într-o atmosferă constructivă, prietenoasă şi deschisă.

Admin

Admin