Provocări globale cu care se confruntă industria de camioane

La o întâlnire recentă desfășurată la IRU din Geneva, părțile interesate din industria de camioane globale au comparat și au abordat soluții la provocările cheie care subminează operațiunile de transport rutier de mărfuri.

Provocările cu care se confruntă sectorul de transport sunt similare cu cele întâlnite în majoritatea regiunilor: deficit cronic de șoferi , obiective prea ambițioase de decarbonizare , pregătire ineficientă a șoferilor, lipsa parcărilor securizate.

Acestea sunt problemele pe care reprezentanții IRU, Organizația Internațională a Muncii si altele, le-au dezbătut la un eveniment recent la Geneva.

Secretarul general al IRU, Umberto de Pretto , care a ținut cuvântul de deschidere, a declarat: „Sectorul camioanelor se confruntă cu aceleași provocări, cum ar fi lipsa cronică de șoferi și lipsa condițiilor, care să permită îndeplinirea obiectivelor de decarbonizare, la care lucrează IRU și membrii săi.”

Obiectivul întâlnirii a fost de a stimula colaborarea internațională și schimbul de cunoștințe între actorii cheie din transportul de camioane.

Prin valorificarea expertizei și perspectivelor fiecărei organizații prezente, întâlnirea a facilitat dialogul, a încurajat înțelegerea reciprocă și a deschis calea pentru o acțiune colectivă către un sector al camioanelor mai sigur, mai eficient și mai ecologic.

Evenimentul a prezentat, de asemenea, o oportunitate pentru organizațiile internaționale participante de a-și spori expunerea globală și implicarea în cercetarea internațională și inițiativele de reglementare.

Următorii pași includ schimbul de informații și date despre programele de formare și inițiativele de șoferi mai tineri, precum și cele mai bune practici și acțiuni pentru decarbonizarea industriei de camioane cu măsurile disponibile care pot fi implementate chiar acum.

AITA

AITA