Prima Zi Mondială a Transportului Durabil, marcată oficial la 26 noiembrie.

Liderii industriei, Organizația Națiunilor Unite și societatea civilă sau reunit pentru a sărbători prima Zi Mondială a Transportului Durabil, marcată oficial la 26 noiembrie.
Transportul durabil conectează oamenii, comunitățile și economiile în armonie cu mediul, îmbunătățind echitatea socială și dezvoltarea, consolidând în același timp siguranța și reziliența.

Ziua Mondială a Transportului Durabil, care va fi marcată în fiecare an la 26 noiembrie, va servi drept platformă globală, sporind gradul de conștientizare a rolului esențial pe care transportul durabil îl joacă în viața noastră.

Secretarul General al IRU, Umberto de Pretto, a declarat: “Această nouă zi, 26 noiembrie, este o zi specială pentru ca toată lumea să se oprească, să reflecteze și să recunoască cât de important este transportul, și transportul rutier în special, în fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi.

“Serviciile de transport rutier – camioane, camionete, autobuze, autocare și taxiuri – sunt sângele economiilor și comunităților din întreaga lume, transportând oameni și mărfuri între sate, orașe, națiuni și continente. Transportul rutier joacă un rol indispensabil în conducerea pilonilor dezvoltării durabile – ecologici, sociali și economici.

“În calitate de IRU, suntem deosebit de mândri că am propus această zi și am ajutat la conducerea acesteia prin procesul de adoptare a ONU. Acum să transformăm cuvintele în fapte. Haideți să facem din 26 noiembrie o zi de neuitat în acest an și în fiecare an.”

Adunarea Generală a ONU, principalul organ de elaborare a politicilor al Organizației Națiunilor Unite, a adoptat rezoluția de a desemna o Zi mondială a transportului durabil a ONU la cea de-a 77-a aniversare la începutul acestui an.

Rezoluția a urmat propunerii inițiale a IRU pentru o “Zi Mondială a Transporturilor” dedicată.

IRU a creat un site dedicat Zilei Mondiale a Transportului Durabil, care include pachete de social media gata de utilizare și personalizabile pentru a ajuta pe toată lumea să sărbătorească această zi importantă.

Pentru a marca celebrarea inaugurală a Zilei Mondiale a Transportului Durabil, Organizația Națiunilor Unite a găzduit un eveniment special la Geneva, la Palais des Nations.

În urma remarcilor de bun venit ale lui Antonio Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, secretarul general al IRU, Umberto de Pretto, a vorbit despre ecologizarea transportului, subliniind contribuția fundamentală a autobuzelor, autocarelor, taxiurilor și camioanelor la un transport durabil mai sigur, mai eficient și mai ecologic.

Admin

Admin