Postul vamal Sculeni va fi extins

Postul Vamal Sculeni va fi extins și va fi dotat cu echipament modern. În acest sens, Ministerul Mediului a transmis două terenuri silvice în administrarea Serviciului Vamal. O hotărâre, care prevede transmiterea a două terenuri forestiere, a fost aprobată astăzi, 15 noiembrie, de Guvern.

Extinderea și reconstrucția postului de control și trecere a frontierei de la Sculeni va fi realizată de Serviciul Vamal, cu sprijinul partenerilor externi, care vor contribui la dotarea punctului de trecere a frontierei cu toate echipamentele necesare, inclusiv sistemul staționar de scanare X-ray a mărfurilor și mijloacelor de transport.

De asemenea, extinderea postului Vamal Sculeni va contribui la eficientizarea controlului vamal și fluidizarea traficului rutier internațional de mărfuri.

Proiectul de infrastructură are o importanță strategică pentru dezvoltarea zonei de frontieră dintre Republica Moldova și România, iar extinderea și modernizarea acestuia va contribui la îmbunătățirea condițiilor în care se efectuează controlul vamal, conform standardelor internaționale.

Reconstrucția punctului de trecere moldo-român de la Sculeni este prevăzută și în Acordul încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, finanțat de Uniunea Europeană.

Sursa: gov.md

Admin

Admin