Polonia: Începe un alt protest la nivel național al fermierilor polonezi

Potrivit informațiilor oferite de Solidaritatea Agricolă, marți, 20 februarie 2024, protestele fermierilor vor avea loc în peste 200 de locații din Polonia. Grevele vor avea loc atât în vecinătatea marilor centre urbane: Bydgoszcz, Lublin, Poznań, Częstochowa, cât și în orașele mai mici.

Harta interactivă a protestelor poate fi accesată pe următorul link: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1atNNgbIhcB6NaBdwY5C7bzNSRveCKvw&ll=52.43027542830015%2C19.90517176144957&z=7

Pe drumurile din toată țara vor avea loc manifestații, blocaje și greve, ceea ce va duce la dificultăți de circulație, în special între orele 9.00 și 18.00.

Începând cu 20 februarie, în cadrul grevei generale de 30 de zile a fermierilor, anunțăm că toate activitățile de protest se vor concentra pe blocarea completă a tuturor punctelor de trecere a frontierei dintre Polonia și Ucraina și proteste pe teren. Nu numai punctele de trecere a frontierei vor fi blocate, ci și nodurile de comunicații și căile de acces către gările de transbordare și porturile maritime.”, se arată în comunicatul de presă al sindicatului agricol Solidaritatea.

Tot astăzi, pe 20 februarie, urma să aibă loc un marș spre Varșovia, dar a fost amânat pentru 27 februarie.

Ambasada atenționează operatorii de transport internațional și cetățenii Republicii Moldova cu privire la blocarea punctelor de frontieră Polonia-Ucraina și a traficului intern pe drumurile regionale și naționale poloneze. Îndemnăm verificarea cu atenție a informațiilor oficiale privind situația pe drumuri și evitarea locațiilor afectate de proteste.

AITA

AITA