Polonia: blocarea de către fermierii polonezi a frontierei cu Ucraina, drumurilor și autostarăzilor

Blocarea tuturor punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, precum și a drumurilor și autostrăzilor din toată Polonia, a fost anunțată de fermierii asociate în Sindicatul Solidarității Fermierilor. Acțiunea este programată să înceapă vineri, 9 februarie, la ora 10 și va dura până pe 10 martie.

Aceasta decizie a fost luată după consultări cu conducerea Ministerului Agriculturii cu privire la acțiunile ulterioare de control al importului de materii prime și mărfuri agricole ucrainene.

Membrii sindicatului susțin că nu sunt de acord cu implementarea “Pactului verde european”, a strategiei UE “de la fermă la consumator” și a Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene în forma propusă. Potrivit sindicaliștilor agricoli, guvernul polonez trebuie să aibă un plan clar pentru producția agricolă, rentabilitatea producției, reconstrucția procesării polonezei și a comerțului polonez.

Punctele de trecere a frontierei probabil cele mai afectate de blocare vor fi Korczowa-Krakovets, Hrebenne-Rava-Ruska, Dorohusk-Yahodyn și Medyka-Shehyni.

https://www.reuters.com/world/europe/polish-farmers-plan-general-strike-blockade-ukraine-border-2024-02-02/

https://crisis24.garda.com/alerts/2024/02/poland-ukraine-polish-farmers-plan-to-resume-protests-and-border-blockades-at-border-crossings-feb-9-march- 10-actualizare-10

https://www.agropolska.pl/aktualnosci/polska/strajk-generalny-rolnikow-na-terenie-calej-polski-beda-blokady-drog-i-granicy-z-ukraina,16315.html

Sursa: Ambasada Republicii Moldova în Polonia

AITA

AITA