Monitorizarea retroechipării cu tahograf inteligent 2 – participați la sondajul IRU!

Pachetul Mobilitate 1 prevede retroechiparea tuturor camioanelor care operează transporturi rutiere internaționale cu tahograful inteligent 2.

În urma modificării Regulamentului (UE) nr. 165/2014, tachograful inteligent de versiunea 2 trebuie instalat în vehiculele nou înregistrate începând cu luna august 2023 și în toate vehiculele deja înregistrate angajate în operațiuni de transport rutier internațional conform următorului calendar:

  • până la 31 decembrie 2024 trebuie retroechipate cu tahograf inteligent 2 toate vehiculele echipate cu un tachograf analogic sau digital
  • până la 18 august 2025 trebuie retroechipate cu tahograf inteligent 2 toate vehiculele echipate cu un tachograf inteligent de versiunea 1.

Se recomandă companiilor să facă o planificare atentă pentru a se asigura că vehiculele lor angajate în transportul internațional sunt retroechipate la vizita lor de inspecție periodică (la fiecare 2 ani) la atelier.

IRU – organizația globală a transporturilor rutiere atenționează că provocarea cea mai mare este legată de retroechiparea  întregii flote de camioane UE de transport internațional.

Pentru a putea monitoriza situația actuală și problemele industriei, IRU invită transportatorii rutieri să participe la sondajul privind retroechiparea cu tahograf inteligent 2.

Sondajul IRU este disponibil în limba română la link-ul: https://www.surveymonkey.com/r/CRWC65L?lang=ro

Răspunsurile pot fi transmise până pe 10 martie 2024.

AITA

AITA