MOLDOVA ŞI UCRAINA DISCUTĂ POSIBILITATEA ÎNCHEIERII UNUI ACORD PRIVIND TRECEREA FRONTIEREI ÎN BAZA CĂRŢILOR DE IDENTITATE

Chişinău, 3 octombrie ( INFOTAG ). Moldova şi Ucraina discută posibilitatea încheierii unui acord privind trecerea frontierei în baza cărţilor de identitate. Potrivit agenţiei INFOTAG, Departamentul Serviciului Consular al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei a comunicat pe pagina sa de facebook că această chestiune a fost discutată în ajun la Chişinău în cadrul consultărilor Ministerelor de Externe ale celor două ţări privind problemele consulare.

“Şeful Direcţiei afaceri consulare a MAEIE, Sergiu Odainic, şi şeful Departamentului serviciului consular al MAE al Ucrainei, Serghei Pogorelţev, au discutat despre posibilitatea încheierii unui acord privind traversarea frontierei de către cetăţenii Ucrainei şi Moldovei în baza cărţilor de identitate. În timpul negocierilor, a fost examinată o gamă largă de probleme de ordin consular în contextul apărării drepturilor şi intereselor cetăţenilor ambelor ţări. Părţile au discutat, de asemenea, problema combaterii traficului de fiinţe umane, inclusiv a copiilor”, se arată în comunicat.

Guvernul Ucrainei a aprobat un acord cu Georgia privind călătoriile în baza cărţilor de identitate. Documentul prevede că cetăţenii Ucrainei pot vizita Georgia în baza paşapoartelor interne, sub formă de cărţi de identitate, care conţin un cip.

Admin

Admin