Membrii IRU s-au reunit cu privire la aspecte-cheie ale industriei

Membrii IRU s-au reunit la 5, 6 mai pentru a discuta aspecte cheie ale industriei, pentru a revizui activitatea IRU, pentru a vota noile poziții IRU și pentru a adopta conturile financiare de anul trecut.

Organele membre ale IRU s-au reunit la Geneva, inclusiv Consiliile pentru transportul de pasageri și mărfuri și Adunarea Generală. Executivul prezidențial, consiliul de conducere al IRU și Comitetul de legătură cu Eurasia (CLEA) de asemenea s-au reunit în această perioadă. Din partea Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova au participat dnii Mihail USATÎI – Președinte AITA, Iulian POSTICĂ și Ghenadie ȚAULEAN – Administratori AITA.

Reuniunile au abordat o gamă largă de aspecte și oportunități din industrie, inclusiv creșterea prețurilor la combustibili, planuri de decarbonizare, penuria de șoferi, blocajele lanțului de aprovizionare, reziliența la pandemie și digitalizarea atât în sectorul mobilității, cât și în cel logistic.

Rolul și răspunsul continuu al IRU și mai larg al industriei a transportului rutier în sprijinirea eforturilor umanitare legate de războiul din Ucraina au fost revizuite.

Au existat actualizări cheie privind deficitul anual de șoferi al IRU, care va fi lansat public săptămâna viitoare, strategia aferentă IRU de a face profesia de șofer mai atractivă și evoluțiile din sistemul TIR. Conturile financiare ale IRU pentru anul 2021 au fost prezentate și aprobate de membri.

În cadrul Adunării Generale a avut loc o dezbatere aprinsă privind alimentarea transporturilor rutiere, având în vedere creșterea rapidă a prețurilor combustibililor, preocupările pe termen mai lung în materie de securitate energetică și politicile de decarbonizare. Ulterior, membrii IRU au adoptat o rezoluție de urgență privind măsurile de abordare a acestor probleme.

În plus, vorbitorii externi au prezentat, de asemenea, tendințele industriei, inclusiv CheckMyBus pe platformele digitale din sectorul autobuzelor și autocarelor, Organizația Mondială a Comerțului privind lanțurile de aprovizionare globale, TotalEnergies privind perspectivele combustibililor și UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, cu privire la mobilitatea umanitară și provocările logistice din Ucraina și din alte părți.

Admin

Admin