Întrebări frecvente și răspunsuri cu privire la permisele care permit efectuarea deplasării pe teritoriul Moscovei și pe șoseaua de centură a Moscovei (МКАД)

 1. Ce este РНИС?

РНИС este un sistem regional unificat de navigație și informare al orașului Moscova, creat în conformitate cu Decretul Guvernului Moscovei nr. 780-ПП din 3 decembrie 2013 „Cu privire la sistemul informațional de stat” Navigație și informații regionale unificate sistemul orașului Moscova “.

 1. Care este scopul РНИС?

Scopul principal al РНИС este de a asigura interacțiunea sistemelor de gestionare a navigației și de informații a transportului din orașul Moscova pentru a crea un punct unic de acces la informațiile de monitorizare și referință despre mișcarea vehiculelor pe teritoriul Moscovei și pe centura Moscovei.

 1. Cine este responsabil de conectarea la РНИС și administrarea acestuia?

În conformitate cu Decretul Guvernului Moscovei din 3 decembrie 2013 N 780-ПП “Cu privire la sistemul informațional de stat «Sistemul regional de navigație și informație unificat al orașului Moscova» – Centrul de organizare a circulației rutiere a Guvernului Moscovei îndeplinește funcțiile de operator al sistemei informaționale de stat «Sistemul regional de navigație și informație unificat al orașului Moscova».

 1. Cât costă conectarea la РНИС?

Toate serviciile РНИС sunt furnizate gratuit.

 1. De câte ori este necesar de a înregistra un autovehicul în РНИС?

Autovehiculul va fi înregistrat o singură dată.

 1. Care sunt avantajele aderării a unei organizații la РНИС?

Pentru structurile guvernamentale, organelor locale și organizațiile subordonate acestora, РНИС este un punct unic de acces la informațiile de monitorizare și de referință cu privire la circulația vehiculelor care activează în orașul Moscova.

Operatorii diferitelor sisteme de informații departamentale pot utiliza informațiile de monitorizare furnizate de РНИС pentru a extinde funcțiile sistemelor lor și pentru a rezolva problemele aplicate.

 1. Care sunt avantajele unui proprietar (deținător) care se conectează la РНИС?

Următoarele servicii de navigație și informații sunt furnizate pentru proprietarii (deținătorii) autovehiculelor care operează pe teritoriul orașului Moscova și care se conectează direct la РНИС:

– Monitorizarea autovehiculelor echipate cu terminale telematice pentru abonați (ATT) GLONASS sau GLONASS / GPS (afișarea locației vehiculului pe hartă în timp real);

– Analiza traficului (afișarea traiectoriei vehiculului pe hartă pentru o perioadă de timp);

– Formarea informațiilor de raportare privind circulația vehiculelor;

– Monitorizarea performanțelor ATT instalate pe vehicule;

– Acces la arhiva trakerelor a autovehiculelor înregistrate.

 1. Cum să devii utilizator РНИС?

Pentru a deveni utilizator РНИС, trebuie să vă echipați vehiculul cu un terminal telematic de abonat (ATT, tracker), să solicitați conexiunea pe site-ul https://rnis.mos.ru/, să finalizați procedura de înregistrare și să primiți un login și o parolă pentru a accesa serviciul.

 1. Cine se poate conecta la РНИС?

La РНИС se pot conecta:

– Transportatori (proprietari (deținători) de autovehicule) care efectuează transport pe teritoriul orașului Moscova și ale căror vehicule sunt echipate cu terminale telematice pentru abonați (ATT) GLONASS / GPS;

– Sisteme de navigație și informații care deservesc autovehiculele care efectuează transport pe teritoriul orașului Moscova și echipate cu terminale telematice pentru abonați (ATT) GLONASS / GPS;

– Autorități executive federale, organizații subordonate acestora;

– Autoritățile executive ale orașului Moscova, organizații subordonate;

– Organele locale de guvernare ale municipalităților din orașul Moscova;

– Serviciile operaționale de urgență ale orașului Moscova;

– Alte organizații.

 1. Unde se poate de găsi instrucțiuni pentru înregistrarea unui autovehicul în РНИС?

Instrucțiunile pentru înregistrarea unui vehicul în РНИС pot fi găsite pe site-ul web: https: //rnis.mos.ru/

 1. Care probleme soluționează РНИС?

Pentru a rezolva problemele РНИС și în conformitate cu legislația Federației Ruse și a orașului Moscova, se asigură integrarea și interacțiunea РНИС cu următoarele sisteme de informații:

– Sistem automat informatizat integrat „Spațiu unic de geoinformare al orașului Moscova”;

– Sistem automat de control „Serviciul de dispecerizare unită al Departamentului de locuințe și servicii comunale și îmbunătățirea orașului Moscova”;

– Sistem automat de navigație pentru exercitarea controlului, monitorizării și asigurării siguranței transportului prin transport urban de pasageri terestru în orașul Moscova;

– Navigație automată și sistem de control pentru echipele mobile de ambulanță și asistență medicală urgență din orașul Moscova;

– Alte sisteme de informații.

 1. Care sunt responsabilitățile utilizatorilor РНИС?

Utilizatorii РНИС sunt obligați să:

– Asigure transferul către РНИС a informațiilor de monitorizare și referință actualizate și fiabile;

– Menținerea operabilității software-ului și hardware-ului sistemelor informatice care interacționează cu РНИС, dacă există;

– Menținerea funcționalității terminalelor telematice pentru abonați în stare bună;

– Asigurarea respectării procedurii de restricționare a accesului la anumite tipuri de informații primite și transmise utilizând РНИС, stabilită de legislația Federației Ruse.

 1. O persoană juridică străină se poate înregistra pe РНИС?

O persoană străină trebuie să aibă o persoană autorizată pe teritoriul Federației Ruse care are un cont al Sistemului de control al accesului la resursele informaționale ale orașului Moscova (prescurtat ca СУДИР (mos.ru) în numele căruia vor fi introduse informații despre autovehicul.

Astfel, o persoană străină nu va putea să se înregistreze singură pe РНИС și în acest scop va trebui să angajeze o persoană rusă care are un cont adecvat.

 1. Este obligatoriu de a completa câmpurile ИНН și ОГРН pentru persoanele juridice străine?

Nu este necesar să completați câmpurile ИНН și ОГРН pentru persoanele juridice străine.

 1. Pentru ce este un tracker (ATT)?

Un terminal telematic de abonat (ATT, tracker) este un dispozitiv hardware și software instalat pe autovehicule controlate pentru a determina locația curentă și parametrii de mișcare, schimb de date cu echipamente suplimentare la bord, interacționează cu un server telematic care ține de transmiterea monitorizării și schimbului de informații tehnologice.

 1. Este obligatoriu de a instala un nou tracker (ATT)?

Se permite de a utiliza terminalul telematic al abonatului (ATT) dacă modelul ATT este certificat în Federația Rusă.

 1. Tracker-ul (ATT) trebuie să fie instalat în mod necesar cu sistemul GLONASS, GLONASS / GPS?

ATT trebuie să fie echipat cu sisteme GLONASS, GLONASS / GPS.

 1. Este obligatorie prezența unui tracker (ATT) pe autovehicul pentru toți transportatorii?

Pentru a deveni utilizator РНИС, trebuie să vă echipați vehiculul cu un terminal telematic de abonat (ATT), să solicitați conexiunea, să parcurgeți procedura de înregistrare și să primiți un login și o parolă pentru a accesa serviciul.

Începând cu 05.05.2021, pentru a obține un permis, un autovehicul (tractor) trebuie să fie conectat la РНИС, indiferent de țara de proveniență a vehiculului.

 1. Navigatorul GPS poate înlocui trackerul (ATT)?

Un terminal telematic de abonat (ATT) este un dispozitiv hardware și software instalat pe autovehicule controlate pentru a determina locația curentă și parametrii de mișcare, schimbul de date cu echipamente suplimentare la bord, interacțiunea cu un server telematic în ceea ce privește transmiterea monitorizării și schimbului de informații tehnologice. Navigatorul GPS nu înlocuiește ATT, cu excepția cazului în care este analog cu ATT: Granit 2.07, Autograph GSM, GALILEO 5.0 – 5.1, Orbit.Navigator.02, Signal. Navtelecom, Hiton, Neomatika, Teltonica și nu este compatibil cu următoarele protocoale: Granit v.6, EGTS, GalileoSky, ORBITA.BIN / ASCII, EGTS, NDTP, NTCB, Teltonica FM, Teltonica GH 3000, NMEA.

 1. Ce arată trackerul (ATT)?

Următoarele servicii de navigație și informații sunt furnizate pentru proprietarii (deținătorii) autovehiculelor care activează pe teritoriul orașului Moscova și care au conectat ATT direct la РНИС:

– Monitorizarea vehiculelor echipate cu terminale telematice pentru abonați (ATT) GLONASS sau GLONASS / GPS (afișarea locației autovehiculului pe hartă în timp real);

– Analiza traficului (afișarea traiectoriei autovehiculului pe hartă pentru o perioadă de timp);

– Formarea informațiilor de raportare privind circulația vehiculelor;

– Monitorizarea performanțelor ATT instalate pe vehicule;

– Acces la arhiva de trakere (ATT) a auto vehiculelor înregistrate.

 1. Cine înregistrează, conectează, testează și diagnostică terminalele telematice pentru abonați (ATT)?

Funcțiile РНИС sunt:

Înregistrarea, conectarea, testarea și diagnosticarea terminalelor telematice pentru abonați (ATT) instalate pe autovehicule.

 1. Unde vă puteți adresa pentru asistență tehnică în caz de probleme cu conectarea tracker-ului (ATT)?

Ar trebui să contactați adresa de e-mail a asistenței tehnice: rnis@mos.ru

 1. Unde să mergeți în cazul refuzului de a oferi asistență tehnică în cazul problemelor apărute cu conectarea trackerului (ATT)?

Reclamațiile privind refuzurile de a oferi asistență tehnică în caz de probleme cu conectarea trackerului (ATT) trebuie trimise la adresa de e-mail: sc.codd@yandex.ru

 1. Este posibil de a obține un permis pentru șoseaua de centură a Moscovei МКАД fără o înregistrare pe РНИС?

Înregistrarea la РНИС este o condiție prealabilă pentru obținerea unui permis.

 1. Poate fi anulat un permis valid dacă nu există nici o înregistrare pe RNIS?

Dacă nu există nici o înregistrare în РНИС începând cu 05.05.2021, permisul curent poate fi anulat.

 1. Ce este o permisiune la șoseaua de centură a Moscovei МКАД?

Permisul – informații despre un autovehicul de marfă înscris în Registrul permiselor valabile care acordă autovehicule de marfă dreptul de a intra și de a se deplasa în zonele cu trafic restricționat din orașul Moscova.

 1. Pentru ce autovehicul este eliberat permisul?

Permise pentru intrarea pe șoseaua de centură a Moscovei МКАД se eliberează numai pentru un anumit autovehicul – un tractor (тягач).

 1. Este necesar ca vehiculelor străine să li se elibereze un permis pentru a se putea deplasa la Centura Moscovei МКАД?

Permisul trebuie eliberat atât pentru autovehiculele rusești, cât și pentru cele străine.

 1. Pentru ce autovehicule sunt impuse restricții de intrare și circulație pe teritoriul orașului Moscova delimitat de șoseaua de centură a Moscovei МКАД și de pe șoseaua de centură a Moscovei МКАД?

A fost introdusă o restricție la intrarea și circulația pe teritoriul orașului Moscova, limitată de Centura Moscovei МКАД și pe Centura Moscovei МКАД, pentru vehiculele de marfă cu o greutate maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

 1. Care este termenul de restricție la deplasarea pe șoseaua de centură a Moscovei МКАД pe timp de noapte?

Restricția este valabilă de la 5 mai 2021 și va dura până la 5 mai 2022.

Este probabil ca această perioadă să fie prelungită pentru o altă perioadă după finalizarea acesteia la 05/05/2022.

 1. Care sunt tipurile de permise după perioada de valabilitate?

Un permis după perioada de acțiune poate fi:

– de o singură dată – valabil cel mult 5 zile;

– anual – valabil cel mult 1 an.

 1. Care sunt tipurile de permise după timp?

De la 05/05/2021, un permis către șoseaua de centură a Moscovei МКАД după perioada de timp poate fi:

– perioada de zi (de la 7.00 până la 23.00);

– perioada de noapte (de la 23.00 până la 7.00).

Permisele de noapte se eliberează numai dacă restricțiile privind circulația vehiculelor de marfă introduse de Departament în baza clauzei 4.2 din Decretul Guvernului Moscovei din 06.04.2021 N 399-ПП „Cu privire la modificarea Decretului Guvernului Moscovei din 22 august, 2011 N 379- ПП “, se aplică perioadei de la 23.00 la 7.00”.

 1. Cine poate oforma permise unice pentru trecerea autocamioanelor în zone cu trafic restricționat?

În calitate de solicitanți pot fi:

Antreprenorii individuali și persoanele juridice care dețin autovehicule de marfă în baza dreptului de proprietate sau a altor temeiuri juridice și efectuează transportul de marfă pentru a asigura un ciclu tehnologic continuu al întreprinderilor și viața orașului, nevoile populației.

Persoanele fizice care dețin camioane pe baza dreptului de proprietate sau a altor baze legale și le folosesc pentru a se deplasa la locul de reședință. Interesele solicitanților menționați mai sus pot fi reprezentate de alte persoane autorizate de solicitant în modul prescris.

 1. În ce mod este posibil să se elibereze un permis unic pentru Centura Moscovei МКАД pentru trecerea autocamioanelor în zone cu trafic restricționat?

Un permis unic pentru intrarea autocamioanelor în Moscova (МКАД, TTK, CK) poate fi eliberat online numai pe site-ul oficial mos.ru.

 1. În cât timp, după depunerea cererii, se eliberează un permis unic?

Permisul este eliberat (indiferent de zona de acoperire) în cel mult 8 ore. De facto: de la 8 la 24 de ore.

 1. Care este costul eliberării unui permis unic pentru trecerea camioanelor în zone cu trafic restricționat?

Înregistrarea de sine stătătoare a permisului este gratuită.

 1. Cine poate oforma un permis pentru trecerea autocamioanelor în zone cu trafic restricționat timp de până la un an?

În calitate de solicitanți pot fi:

Antreprenorii individuali și persoanele juridice care dețin vehicule de marfă în baza dreptului de proprietate sau a altor temeiuri juridice și efectuează transportul de marfă pentru a asigura un ciclu tehnologic continuu al întreprinderilor și viața orașului, nevoile populației.

Persoanele fizice care dețin autocamioane pe baza dreptului de proprietate sau a altor baze legale și le folosesc pentru a se deplasa la locul de reședință. Interesele solicitanților menționați mai sus pot fi reprezentate de alte persoane autorizate de solicitant în modul prescris.

 1. Cum să oformează un permis pentru trecerea autocamioanelor în zone cu trafic restricționat timp de până la un an?

Un permis pentru intrarea autocamioanelor în Moscova (МКАД, TTK, CK) timp de până la un an poate fi eliberat online numai pe mos.ru.

 1. Care este termenul pentru obținerea unui permis până la un an către șoseaua de centură a Moscovei МКАД?

Permisul se eliberează (indiferent de zona de acoperire) în termen de 14 zile lucrătoare. De facto, 21 de zile lucrătoare de la data înregistrării documentelor pe site-ul mos.ru.

 1. Care este costul eliberării unui permis pentru trecerea autocamioanelor în zone cu trafic restricționat timp de până la un an?

Înregistrarea de sine stătătoare a permisului este gratuită.

 1. Care sunt termenele limită pentru depunerea cererii pentru un nou permis?

Perioada pentru aplicarea unui nou permis este se majorează: o cerere pentru un permis unic poate fi primită cu patru zile înainte de data expirării a permisului curent (acum – două zile), pentru permis multiplu – 60 de zile lucrătoare ( acum – 30 de zile lucrătoare).

 1. Este posibil de a elibera un permis, dacă permisul de conducere expiră mai devreme decât perioada declarată a permisului?

Posibilitatea eliberării unui permis este exclusă dacă termenul permisului de conducere expiră mai devreme decât perioada declarată a permisului.

 1. Ce se va întâmpla cu permisele care au fost primite înainte de 5 mai?

Astfel de abonamente vor rămâne valabile, dar cu o singură clarificare: vor fi considerate permise de zi.

 1. De la ce dată se permite de a depune cere pentru un permis de până la un an conform noilor reguli?

Oportunitatea de a solicita un permis pentru o perioadă de până la un an în conformitate cu noile reguli a fost deschisă deja din 14.04.2021, în special pentru ca până la 05.05.2021 toți cei care au nevoie de el să aibă timp să obțină un permis corespunzător de intrare în oraș. De la aceeași dată, pentru cei la care permisele au fost deja oformate, pot prezenta cereri pentru permisele de noapte, deoarece abonamentele emise anterior, din 5 mai 2021 vor fi considerate permise de zi.

 1. Se poate obține atât un permis de noapte cât și de zi în același timp?

Departamentul de Transport din Moscova a anunțat că va fi posibil să elibereze abonamente de zi și de noapte pentru același vehicul. Dar, pentru aceasta va trebui să trimiteți o cerere separată pentru fiecare trecere.

 1. Poate un transportator străin să solicite un permis?

Un transportator străin nu poate solicita personal un permis. Numai prin intermediul unei persoane autorizate care este rezident al Federației Ruse. Deoarece documentele sunt acceptate exclusiv prin portalul serviciilor publice, unde cetățenii străini nu au posibilitatea de a se înregistra.

 1. Care documente sunt necesare pentru a obține un permis pentru un autovehicul străin implicat în transport internațional?

Pentru efectuarea transportului internațional cu autovehicule de marfă înmatriculate la autoritățile competente ale statelor străine, este necesar:

– Un document care confirmă necesitatea transportului de mărfuri (scrisoare de trăsură internațională „CMR”).

– Informații despre permisul de conducere al șoferului unui vehicul de marfă, care va fi utilizat pentru efectuarea transportului de marfă.

– Un document care confirmă înmatricularea unui vehicul de marfă, care va fi utilizat pentru transportul de marfă, la înregistrarea la autoritatea competentă a unui stat străin.

 1. Ce document trebuie atașat pentru un permis care permite trecerea la parcare?

Pentru un permis care permite trecerea către parcare, va trebui să atașați un document care să indice numărul maxim de camioane plasate în această parcare.

 1. Ce document trebuie prezentat la transportul mărfurilor perisabile?

Când transportați mărfuri perisabile, puteți alege: furnizați documente cu informații despre termenii și condițiile de depozitare a produselor sau numărul certificatului ATP.

 1. Este necesară ștampile autorității vamale a Federației Ruse în scrisoarea de trăsură CMR internațională, la eliberarea unui permis din 05.05.2021?

De la 05.05.2021, a fost exclusă cerința privind prezența unei ștampile a autorității vamale a Federației Ruse în scrisoarea de trăsură CMR internațională.

 1. Este necesar să prezenta un contract care să confirme efectuarea transportului de marfă pentru autovehiculele care efectuează transport internațional, la eliberarea unui permis din 05.05.2021?

Cerința de a prezenta un acord care să confirme efectuarea transportului de marfă pentru autovehiculele care efectuează transport internațional a fost exclusă din formularul de solicitare interactivă.

 1. Este necesar să se indice în formularul de solicitare interactivă ИНН și ОГРН a contrapărții, atunci când se eliberează un permis din 05.05.2021?

În formularul de solicitare interactiv, nu este necesar să se indice ИНН și ОГРН ale contrapărții.

 1. Este necesar să furnizăm copii ale permisului de conducere și a unui card de diagnosticare atunci când se eliberează un permis din 05.05.2021?

Din 05 mai 2021, cerința de a furniza copii ale permisului de conducere și a cardului de diagnosticare a fost eliminată. În formularul de solicitare interactivă, sunt introduse numai datele de identificare ale documentelor specificate.

 1. Care este perioada de valabilitate rămasă a documentelor pentru a obține un permis?

Sunt furnizate următoarele motive pentru refuzul de a furniza servicii publice: până la expirarea perioadei de valabilitate a documentelor atașate de solicitant la cerere, nu este mai mult de 20 de zile de la data solicitării.

 1. Cum să verificăm valabilitatea permisului pe șoseaua de centură a Moscovei, МКАД, TTK, CK?

Puteți verifica abonamentul după numărul autovehiculului în registrul abonamentelor valide de pe site-ul: mos.ru.

Pentru a face acest lucru, în formularul interactiv al serviciului de verificare, trebuie să specificați:

– Seria permisului;

– Numărul abonamentului;

– Numărul de înmatriculare a autovehiculului.

 1. Care sunt cerințele de mediu pentru ca autovehiculele care intră pe șoseaua de centură a Moscovei МКАД?

Este interzisă intrarea și conducerea în partea orașului delimitat de șoseaua de centură a Moscovei МКАД până la teritoriul orașului Moscova delimitat de al treilea inel de transport și deplasarea de-a lungul șoselei de centură a Moscovei МКАД a vehiculelor de marfă care îndeplinesc condițiile de mediu a cerințelor mai mici de EURO 2.

Admin

Admin