Informații adiționale referitor la eliberarea autorizațiilor Federației Ruse pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri

Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport rutier că astăzi, 25 iunie 2020, au fost eliberate 1338 autorizații de tip Rusia bilateral/tranzit pentru transportul de mărfuri, din contingentul de 4000 autorizații valabil pe teritoriul Federației Ruse din data de 01.07.2020.
Menționăm, că autorizațiile nominalizate se eliberează în conformitate cu prevederile Codului Transporturilor Rutiere nr.150 din 17.07.2014. Totodată, pentru sporirea eficienței utilizării autorizațiilor, a fost emis Ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii nr.353 din 26.12.2019 ”Cu privire la aprobarea criteriilor de eliberare a unor tipuri de autorizații”, care prevede eliberarea a nu mai mult de o autorizație de tipul ”Federația Rusă bilateral/tranzit” pentru fiecare autovehicul din parcul eligibil.
În baza analizei cu privire la eliberarea autorizațiilor de tip Rusia bilateral/tranzit pentru perioada 30.12.2019 – 26.05.2020, efectuate prin extrapolarea datelor în sistemul informațional, în medie pe zi au fost eliberate 50 buc.
Prin urmare, conform analizei efectuate de către ANTA, autorizațiile de tip Rusia bilateral tranzit pentru transportul de mărfuri vor trece în categoria a II-a când stocul va constitui circa 1000 buc. Luând în considerație că în stoc mai sunt 2662 autorizații nerepartizate, precum și numărul unităților de transport din parcul eligibil al operatorilor de transport rutier care pot beneficia de acestea, nu există riscuri ca în următoarele zile autorizațiile Federației Ruse pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri să treacă în categoria a II-a.

Sursa: anta.gov.md

Admin

Admin